heti-valasz.hu/itthon/hatalmas-siker-13-eves-magyar-fiut-dicser-a-new-york-times-27746

http://heti-valasz.hu/itthon/hatalmas-siker-13-eves-magyar-fiut-dicser-a-new-york-times-27746

Kossuth, kifli, köztévé

/ 2015.03.03., kedd 14:55 /

Biztos rosszmájúság, de túl sok mindent nem várok a közmédia éppen aktuális megújulásától – mondjuk a CNN-be öltött BBC-re, azaz az új hírcsatornára meglehetősen kíváncsi vagyok. Egy műsor azonban biztos odaszögez majd a képernyő elé.

Fehér Béla nagyjából mindent tud a magyar életről, jobban rajta tartja az ujját a nemzet ütőerén, mint egy politikus szpindoktora. Ha az egyszeri IMF-küldöttségvezetőnek vagy fasiszta puccsot vizionáló nyugati újságírónak be kellene mutatni a mai Magyarországot, biztos, hogy az Egyenes kecske vagy a Jelenetek egy vakondűző életéből elolvasását ajánlanám. (De erre persze a csúnya keselyűk jól ráfáznának, mert a könyvek tudtommal nincsenek lefordítva.)

Fehér Béla 2012-ben az 1848-as forradalmat is megénekelte nekünk, s most végre képernyőn is láthatjuk a Kossuthkifli című regényből készült filmet. Ma tartották a március 15-én a Dunán induló hatrészes sorozat beharangozó sajtótájékoztatóját. Rudolf Péter rendezőtől a Szerző úron át az egyik főszereplő Reviczky Gáborig ott voltak a királyfiak és válogatott cigánylegények.

A tájékoztató kulcsszavakban:

  •  A remények szerint a Kossuthkifli olyan szerepet fog betölteni, mint egykor A Tenkes kapitánya vagy A kőszívű ember fiai.
  • 200 helyszínen forgattak 75 napon keresztül, 100 színész kapott szerepet
  • 816 millió forint volt a költségvetés, ebből 505 millió forintot állt az MTVA, 100 millió az Emberi Erőforrások Minisztériumától, 200 millió forint pedig szponzoroktól jött. 
  • „Ha filmrendező lennék, valószínűleg ugyanígy csináltam volna meg" – hangsúlyozta Fehér Béla.

 

Nincs más hátra, mint előre, éljen a haza! 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.