Kötelező drogteszt: akkor mondanám, hogy nem fogok pisálni

/ 2014.12.17., szerda 19:25 /

Nagy meglepetés nincs, a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a lakosság döntő része egyetért az önkéntes iskolai kábítószertesztek ötletével. A válaszadók 57 százaléka egyetértene azzal, ha önkéntesen, szülői kérés alapján, a fiatalkorúak esetében lehetővé tennék az iskolákban a drogtesztek végrehajtását.

Na, de ez mind semmi, mert még több támogatóra talált az a kormányzati javaslat, mely alapján bizonyos szakmák esetében kötelezővé tennék a drogteszteket. A lakosok 61 százaléka támogatja ezt az elképzelést.

Tudtuk persze, hogy mi, újságírók nem vagyunk túl népszerűek, nem véletlenül kerültünk egy kalapba a politikusokkal, hiszen például a parkőrök vagy az állatgondozók drogtesztje mérsékelten hozná izgalomba a választópolgárokat. De mégis megalázó hirtelen kriminológiailag is gyanús elemmé válni. Utoljára ilyet 1989 márciusában éreztem, de annak legalább volt értelme.

Viszont épp ezen 89-es élmény miatt tudom máris, hogy 61 százalékos támogatás ide, várhatóan szigorú törvény oda, én nem fogok kényszerpisálni. És ezzel nem támogatom se a drogosokat, se a drogmaffiát, annál inkább mindazt, amiben 1989 márciusában még elég sokan hittünk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.