heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Kovács Béla után újabb furcsa árnyékember a Jobbikban

/ 2015.03.25., szerda 17:57 /
Kovács Béla után újabb furcsa árnyékember a Jobbikban

Vona Gábor személyes főtanácsadója, Baranyi Tibor Imre okkultizmusba hajló eszmetörténeti irányzat képviselője és „holokausztmítoszról” értekezik. A párt másik szellemi guruja pedig hadat üzen március 15-e emlékének. Exkluzív részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékember-váltás a Jobbikban? A Heti Válasz mutatta be elsőként még 2010-ben Kovács Bélát, aki a Jobbik külpolitikusaként Vona Gáborék orosz kapcsolatait építgette. (Ma az Oroszország számára az Európai Unió ellenében végzett kémkedéssel gyanúsítja az ügyészség.) A szürke eminenciás szerepét a pártba be nem lépő, de az elnök szellemi-kulturális ügyekben annál befolyásosabb tanácsadója, Baranyi Tibor Imre vette át. A debreceni könyvkiadó-filozófus lett Vona „Tellér Gyulája”, de hatása érzékelhetően több területre terjed ki, mint a szociológus-műfordítóé Orbán Viktor miniszterelnök mellett.

Amellett, hogy Baranyi szerződéssel is megpecsételve Vona személyes tanácsadója, egyik alapítója és vezetője a párt belső közvéleményében a Jobbik elitképzőjének tartott Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémiának, szerkesztőbizottsági tagja a párt alapítványa, a Gyarapodó Magyarországért támogatta Magyar Hüperión folyóiratnak, amelyben Vona is publikál.

A március 26-i Heti Válaszban amellett, hogy részletesen is bemutatjuk Baranyit, Vona Gábort is szembesítjük tanácsadója kijelentéseivel. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.