valasz.hu/itthon/ezert-arulozta-le-pilhal-gyorgyot-a-magyar-nemzet-foszerkeszto-helyettese-122183

http://valasz.hu/itthon/ezert-arulozta-le-pilhal-gyorgyot-a-magyar-nemzet-foszerkeszto-helyettese-122183

Kövér László szorongva készül a vasárnapi voksolásra

/ 2018.04.07., szombat 18:00 /
Kövér László szorongva készül a vasárnapi voksolásra

Mi a magyarázata annak, hogy a kutatásokban mért magabiztos Fidesz-előny ellenére még Kövér László is szorongva készül a vasárnapi voksolásra? A csütörtöki Heti Válaszban számba vesszük a választást váratlanul izgalmassá alakító tényezőket.

Április 8-án a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legizgalmasabb választása lesz. Pedig első ránézésre nincs itt semmi látnivaló: a Fidesz minden felmérésben vezet, a gyenge ellenzéki pártok pedig főleg egymással vannak elfoglalva. Mégis van valami furcsa vibrálás. Mintha a kormánypártban is érzékelnék, hogy ez a voksolás különbözik a négy évvel ezelőtti diadalmenettől. „Bevallom, szorongva készülök a választásra, ilyen bizonytalan kilátások között még nem nagyon voltunk” – mondta múlt heti miskolci fórumán Kövér László.

A házelnök szavai mögött mintha ott bujkálna 2002 emléke, amikor kedvező gazdasági mutatók ide, felmérésekben mért előny oda, a Fidesz végül veszített. Kormánypárti berkekben máig emlegetik: tizenhat évvel ezelőtt Kövér megérezte, hogy baj lehet a széthulló FKGP következtében a választásoktól távol maradó kisgazda szavazók miatt. Ez a jóslat be is igazolódott – de Orbán Viktorék nem csak miattuk veszítettek.

Mit nem hisznek el a közvélemény-kutatók saját felméréseikből?

Hány ellenzéki szavazhat át más párt esélyesebb jelöltjére?

Foglalkoztatja-e a Fideszt, hogy – főleg Budapestben – korábbi törzsszavazói közül sokan elkedvetlenedtek?

 

Részletes háttér az április 5-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.