Kövér László: „Tiltakozom Eörsi Mátyás kormányzati jelölése ellen”

/ 2016.08.21., vasárnap 18:00 /
Kövér László: „Tiltakozom Eörsi Mátyás kormányzati jelölése ellen”

„Ezúton szeretném bejelenteni egyet nem értésemet, sőt tiltakozásomat” – mondja Kövér László Eörsi Mátyás kormányzati jelöléséről a Demokráciák Közössége élére. Az Országgyűlés elnökét megkérdeztük fideszes politikusok botrányos ügyeiről is. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Exkluzív interjút adott a Heti Válasznak Kövér László. A politikustól egyebek mellett megkérdeztük:

– Mi szükség a kvótanépszavazásra, ha uniós jogi következménye nincs, a magyar közvélemény álláspontját pedig ismerjük?

– Létezhet-e kereszténységre hivatkozó politika, amikor, mondjuk, Ferenc pápa a magyar kormányéval szögesen ellentétes álláspontot vall migrációügyben?

– A magát Voldemort nagyúrnak szólíttató képviselő „alkotmányos költség” iránti igényei vagy a letelepedési kötvényekkel való üzletelés nem azt jelzi, hogy Fidesz a közpénzekért egymással is versengő gazdasági holdingokra esik szét?

A házelnök az interjúban véleményt nyilvánít arról is, hogy a kormány a volt SZDSZ-es Eörsi Mátyást jelöli a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi sóhivatal élére.

„Ezzel a döntéssel nemcsak az a baj, hogy az SZDSZ már nincs ugyan, de az »eszdéeszizmus« él és virul, hanem legfőképpen az, hogy visszamenőleg relativizálja mindazon bűnöket, amelyeket az Eörsi-félék a magyarsággal szemben elkövettek. Ennek okán, ezúton szeretném bejelenteni ezzel kapcsolatos egyet nem értésemet, sőt tiltakozásomat” – mondja Kövér László.

 

A teljes nagyinterjú a Heti Válasz augusztus 18-i számában olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható, MÁR SZERDÁN!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.