Kövér László üzent a nem fideszes fiatalok kormánypárti szüleinek

/ 2018.04.05., csütörtök 16:05 /

A legfrissebb Demokratában olvasható címlapos interjúban az újságíró egyik kérdésére – „A Fidesznek nem túl jók a mutatói a fiatalok körében. Hogyan tudják elérni őket?” – Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke tanulságos választ adott. Mégpedig a következőt:

„A fiatalokkal kapcsolatos új keletű problémák világjelenségként csapódnak le Magyarországon is. Az abnormalitás erői az elmúlt évtizedekben világszerte lépésről lépésre hatalmukba kerítettek szinte minden, a közízlés, közgondolkodás, közmorál, közhangulat formálása szempontjából jelentős pozíciót. Övék a tudatipartól – a médiától, a filmipartól, a szórakoztatóipartól, a világhálótól – az igazságszolgáltatáson át az akadémiai szféráig sok minden, és az egyetemeiken kinevelt pedagógusokkal a közoktatásban is komoly erőfeszítéseket fejtenek ki a rendteremtés, a konszolidáció politikájával szemben.

Ha tehát az a kérdés, hogy a fiatalok körében miért állunk gyengébben, akkor nemcsak az a válasz, hogy időközben megöregedtünk, hanem az is, hogy nem fordítottunk kellő figyelmet az utánunk jövő korosztályokra. A polgári közösség valamennyi tagja önvizsgálattal tartozik magának, hogy vajon a közvetlen családjában mindent megtett-e a normális értékek átadásáért, megőrzéséért? Elmagyarázta-e gyerekeinek, unokáinak, hogy ami ma Magyarországon zajlik, éppen értük, fiatalokért van?

Hiszen csak a szűk családunkba tartozó fiatalokon keresztül tudjuk megszólítani azokat, akik rájuk könnyebben hallgatnak, mint a tőlük korban és ezért érzelmileg is távol álló korosztályok tagjaira. […]

Egyébként nem igaz, hogy ne tettünk volna meg mindent a fiatalokért. A diákhitellel kapcsolatos intézkedésektől az otthonteremtési támogatásokig se szeri, se száma a boldogulásukat segítő lépéseknek. Nincs tehát lelkiismeret-furdalásom. Az viszont igaz, hogy nem tudtuk jól elmagyarázni nekik, mit és miért teszünk.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.