Jobbik: "Közbizonytalanság" uralkodik Budapesten

/ 2011.06.08., szerda 10:33 /

A Jobbik budapesti elnöke szerint Budapesten közbiztonság helyett "közbizonytalanság" uralkodik, és valójában csak pártja veszi komolyan az elszámoltatást és a rendteremtést; Staudt Gábor a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján a melegfelvonulás betiltását is kérte a belügyminisztertől.

Az ellenzéki politikus azzal összefüggésben beszélt erről, hogy a közgyűlés napirendre veszi a Budapesti Rendőr-főkapitányság előző évi beszámolóját.

Staudt Gábor szavai szerint Pintér Sándor belügyminiszterhez köthető a "közbizonytalanság", valamint a rendőrök életpályamodelljének "lerombolása". Utóbbira utalva úgy fogalmazott, hogy a "fiatalon", 1996-ban nyugdíjba ment Pintér Sándor most "nekitámad a volt fegyvertársaknak".

A Jobbik budapesti elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben a Terrorelhárítási Központnál, mint "magánhadseregnél" a dolgozók 400-500 ezer forintos fizetéseket kapnak, szaunát, úszómedencét, rekreációs körülményeket biztosítanak a számukra, addig a kerületi kapitányságokat magukra hagyták.

Staudt Gábor sérelmezte azt is, hogy azokat az állampolgárokat, akik ebben a helyzetben közrendvédelmi tevékenységet szerveznének, börtönnel fenyegetik.

Az ellenzéki politikus a melegfelvonulás betiltását is kérte a minisztertől. Úgy fogalmazott, azt kéri Pintér Sándortól: "kiváló belügyminisztériumi jogászaival" azon dolgozzanak, hogy jogilag megfelelő módon, miként lehet egy melegfelvonulást megtiltani, betiltani.

Staudt Gábor szerint a menet a jóérzésű embereket irritálja, zavarja, ráadásul a felvonulók "számtalan esetben bűncselekményeket követnek el, közízlést sértő tevékenységet folytatnak".

Arról is beszélt, úgy látják, hogy a főváros botrányos ügyeiben az elszámoltatást csak a Jobbik veszi komolyan. Jelezte: feljelentésre készülnek a fővárosi gyógyfürdőket üzemeltető önkormányzati cég és az egyik,  azzal korábban szerződéses viszonyban állt kft. ügyében.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.