Debreceni közintézményben működik a Kósát átverő nő és a Kósa-bizalmasok közös cége

/ 2018.03.14., szerda 11:31 /

Bár Kósa Lajos tegnap azt mondta, 2016-17 fordulóján megszakította a kapcsolatot az őt átverni próbáló „közismert csalóval”, cégpapírokból kiolvasható, hogy a miniszter bizalmi köre éppen 2017 márciusában aktivizálta újra a kapcsolatot a csengeri nővel. Furcsa az is, hogy a „szélhámos háztartásbeli” kft.-je 2014 márciusa óta egy debreceni közintézménybe van bejegyezve.

Kedden este az Origóra hivatkozva az MTI is megnevezte azt a csengeri háztartásbeli nőt, aki elhitette Kósa Lajossal, hogy mesébe illő örökségét rábízná kezelésre: az illetőt Szabó Gábornénak hívják.

A Cívishír még éjjel megírta, hogy ezt a bizonyos Szabó Gábornét több minden köti Kósa Lajos köréhez: a 2012 őszén alapított Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben Szabó Gáborné és Orendi Mihály is tulajdonos. Az az Orendi Mihály, aki 2014-ig a Debreceni Sportcentrum első embere volt, és annak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek az ügyvezetője, amelyiknek az elnöke Kósa Lajos. Ezen fotón együtt szurkolnak a téli olimpián:

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A fotón látható személyek, balról jobbra: Bathó Ferenc, a  Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke, Kósa Lajos miniszter, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója


További bizarr részlet a történetben, hogy ennek a Kósa bizalmi emberéhez és a Kósát átverő nőhöz egyszerre köthető Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-nek a székhelye egy közintézmény, a Debreceni Sportuszoda címére, a Zákány utca 4. szám alá van bejegyezve, méghozzá 2014. március 5. óta. (Ekkor Kósa még a város polgármestere volt.)

Tehát még egyszer: a Kósa és a kormánymédia által közismert csalónak titulált Szabó Gáborné cége Debrecen város infrastruktúráját vehette igénybe az elmúlt négy évben, hogy így működtesse a Kósa bizalmi embereivel közösen vitt magánbizniszét.

Még egy lépéssel közelebb viszi az egész zavaros ügyet Kósához az a tény, hogy ugyancsak tulajdonjoggal bír az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben egy másik társaság, a Kis Hal Befektetési és Tanácsadó Kft., aminek egyszemélyi tulajdonosa Fiák István, Kósa ügyvédbarátja, aki szintén elnökségi tag a Kósa által elnökölt korcsolyaszövetségben. A fenti képen ő is rajta van.

 

Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.
Tényleg megszakadt a kapcsolat Szabó Gábornéval?
Kósa Lajos tegnap azt nyilatkozta, hogy 2016 végén, 2017 elején szüntette be a kapcsolatot a „közismert csaló” Szabó Gábornéval. A Válasz.hu azonban betekintett az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft. teljes cégbírósági dokumentációjába, és olyan mozgást talált, ami egészen másra enged következteti. Szabó Gáborné 2012-ben alapítója volt a kft.-nek, 2014 szeptemberében azonban kilépett belőle. Innentől két és fél évig papíron semmi köze nem volt hozzá, egy évvel ezelőtt, 2017. március 27-én azonban tulajdonos lett benne, 10 százalékos résszel, viszont a taggyűlési szavazáson leadható 52 százalékos szavazati aránnyal. Vagyis tavaly március óta ő határozza meg a Kósa bizalmi embereihez köthető, máig egy debreceni közintézménybe bejegyzett cég irányvonalát.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.