valasz.hu/itthon/egy-fidesz-szavazo-biralhatja-e-a-kormanyt-itt-a-valasz-128949

http://valasz.hu/itthon/egy-fidesz-szavazo-biralhatja-e-a-kormanyt-itt-a-valasz-128949

Debreceni közintézményben működik a Kósát átverő nő és a Kósa-bizalmasok közös cége

/ 2018.03.14., szerda 11:31 /

Bár Kósa Lajos tegnap azt mondta, 2016-17 fordulóján megszakította a kapcsolatot az őt átverni próbáló „közismert csalóval”, cégpapírokból kiolvasható, hogy a miniszter bizalmi köre éppen 2017 márciusában aktivizálta újra a kapcsolatot a csengeri nővel. Furcsa az is, hogy a „szélhámos háztartásbeli” kft.-je 2014 márciusa óta egy debreceni közintézménybe van bejegyezve.

Kedden este az Origóra hivatkozva az MTI is megnevezte azt a csengeri háztartásbeli nőt, aki elhitette Kósa Lajossal, hogy mesébe illő örökségét rábízná kezelésre: az illetőt Szabó Gábornénak hívják.

A Cívishír még éjjel megírta, hogy ezt a bizonyos Szabó Gábornét több minden köti Kósa Lajos köréhez: a 2012 őszén alapított Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben Szabó Gáborné és Orendi Mihály is tulajdonos. Az az Orendi Mihály, aki 2014-ig a Debreceni Sportcentrum első embere volt, és annak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek az ügyvezetője, amelyiknek az elnöke Kósa Lajos. Ezen fotón együtt szurkolnak a téli olimpián:

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A fotón látható személyek, balról jobbra: Bathó Ferenc, a  Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke, Kósa Lajos miniszter, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója


További bizarr részlet a történetben, hogy ennek a Kósa bizalmi emberéhez és a Kósát átverő nőhöz egyszerre köthető Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-nek a székhelye egy közintézmény, a Debreceni Sportuszoda címére, a Zákány utca 4. szám alá van bejegyezve, méghozzá 2014. március 5. óta. (Ekkor Kósa még a város polgármestere volt.)

Tehát még egyszer: a Kósa és a kormánymédia által közismert csalónak titulált Szabó Gáborné cége Debrecen város infrastruktúráját vehette igénybe az elmúlt négy évben, hogy így működtesse a Kósa bizalmi embereivel közösen vitt magánbizniszét.

Még egy lépéssel közelebb viszi az egész zavaros ügyet Kósához az a tény, hogy ugyancsak tulajdonjoggal bír az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben egy másik társaság, a Kis Hal Befektetési és Tanácsadó Kft., aminek egyszemélyi tulajdonosa Fiák István, Kósa ügyvédbarátja, aki szintén elnökségi tag a Kósa által elnökölt korcsolyaszövetségben. A fenti képen ő is rajta van.

 

Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.
Tényleg megszakadt a kapcsolat Szabó Gábornéval?
Kósa Lajos tegnap azt nyilatkozta, hogy 2016 végén, 2017 elején szüntette be a kapcsolatot a „közismert csaló” Szabó Gábornéval. A Válasz.hu azonban betekintett az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft. teljes cégbírósági dokumentációjába, és olyan mozgást talált, ami egészen másra enged következteti. Szabó Gáborné 2012-ben alapítója volt a kft.-nek, 2014 szeptemberében azonban kilépett belőle. Innentől két és fél évig papíron semmi köze nem volt hozzá, egy évvel ezelőtt, 2017. március 27-én azonban tulajdonos lett benne, 10 százalékos résszel, viszont a taggyűlési szavazáson leadható 52 százalékos szavazati aránnyal. Vagyis tavaly március óta ő határozza meg a Kósa bizalmi embereihez köthető, máig egy debreceni közintézménybe bejegyzett cég irányvonalát.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.