Orbánék szcientológus bázist számolnak fel - reagált az egyetem

/ 2013.03.21., csütörtök 15:00 /

Közleményben reagált a BME a ma utcára került Heti Válasz cikkére - melyben arról számolunk be, hogy a kormány egy Balaton-parti szállót készül „visszavenni" a Műegyetemtől.

A kormány hamarosan visszavesz egy egymilliárd forint értékű Balaton-parti szállót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemtől. A szcientológus kötődésű vállalkozó által üzemeltetett hotelre - mint a Heti Válasz friss lapszámban és tegnapi online ajánlónkban írtuk - az adóhivatal nyomozói is lecsaptak. Cikkünk megjelenése előtt a BME nem kívánt nyilatkozni, most azonban teljes terjedelmében közöljük az egyetem mai közleményét:

„A BME a rábízott vagyont a jó gazda gondosságával kezeli, jelentős mértékben gyarapítja, eljárásai során az előírásokat mindenkor betartja. Ez fennáll a Hotel Unival kapcsolatos bérleti szerződés esetében is.

A cikkben kifogásolt meghirdetés körülményeit és eljárásait, miközben azokról - többek között - részletes tájékoztatást kapott az NFM, a NEFMI és MNV Zrt., a BME-re a Nemzetgazdasági Minisztérium által kirendelt költségvetési főfelügyelő folyamatosan és személyesen kontrollálta, megfelelőségüket jelentéseiben visszaigazolta.

A Hotel Uni és vitorláskikötő üzemeltetése rendeltetésszerű, az igénybe vevők szerint megfelelő, a szerződést az üzemeltető maradéktalanul betartja.

A Kormány vitorlás olimpiai sportközpont létrehozására vonatkozó elképzelései és tervezett intézkedései, valamint az MNV Zrt. által lefolytatott vizsgálat következtetései között nincs összefüggés.

A szcientológus bázisra vonatkozó állításokat a BME vezetése már korábban vizsgálta, és akárcsak a cikkíró, egyetlen olyan tényt sem tárt fel, amely alátámasztaná, hogy a Hotel Uni szcientológus vállalkozási bázis lenne."

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.