Kufárok, kifelé!

/ 2014.10.29., szerda 12:03 /

Évente százmilliós nagyságrendű összeget sikkasztottak el a Dohány utcai zsinagóga belépődíjaiból – dokumentálja egy belső körlevélben a nyáron a budapesti hitközség ügyvezetőjévé választott Schwezoff Dávid. Részletek a Heti Válaszban.

Schwezoff Dávid és Tordai Péter

Schwezoff Dávid és Tordai Péter

Fotó: MTI

 „1. Ima, 2. Ügyvezető igazgató visszahívásának indítványa, 3. Elnök visszahívásának indítványa, 4. Ima.” Nem, ez nem az Isten, haza, család nevében állandó kiszorítósdit játszó kisgazdapárt egyik korábbi országos nagygyűlésének napirendje. Hanem a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ma délutánra meghirdetett rendkívüli közgyűlésének tárgysorozata. A Schwezoff Dávid ügyvezető igazgató által jegyzett meghívó szerint ha az ülés határozatképtelen, november 5-én lesz az ismétlés. Ez a dátum azért különös, mert közben a BZSH elnöke, Tordai Péter szintén 5.-re hirdetett rendkívüli közgyűlést – ám ő a nyitó és záró ima között a saját visszahívásáról nem szavaztatna, Schwezofféról viszont nagyon.

Nyári megválasztásakor Schwezoff Dávidot mindenki a bosszúéhes Zoltai Gusztáv kreatúrájaként látta és láttatta – az új ügyvezető azonban októbertől az elmúlt 25 év teljes hűbéri rendszere ellen hirdetett háborút. Legalábbis ha az általa kiküldött belső körlevelek – melyek több forrásból lapunkhoz is eljutottak – rendőrségi, ügyészségi kézben landolnának, alighanem feljelentésként kellene értékelni őket. Schwezoff október 3-án juttatta el a BZSH közgyűlési tagjainak a szervezet stratégiai és marketingtervének összefoglalóját, melyben kifejti: az elmúlt években 230–250 ezer látogatót fogadott a Dohány utcai zsinagóga, és az átlagos bevétel személyenként 1273 forintra jött ki, pedig ennél még a nyugdíjas- és diákbelépő is drágább, nem beszélve a 2500 forintos felnőttjegyről. Vagyis a beléptetésből 400-500 millió forintnyi bevételnek kellene származnia, de legfeljebb 300 milliónyi érkezik, azaz valahol valaki sikkaszt.

A hitközségi belháború teljes háttere az október 30-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.