Kuncze Gábor tudja, ki győzheti le Orbán Viktort

/ 2017.10.10., kedd 11:50 /

A politikai életbe nagy valószínűséggel vissza nem térő Kuncze Gábor nem látja reális esélyét egy fél év múlva esedékes kormányváltásnak – ezzel a mondattal indul a The Budapest Beacon interjúja. Na, de miért nincs esély? Kuncze Gábor szerint „ennek az az egyszerű oka van, hogy nincs meg az a személyiség, akit az ellenzék kiállíthatna, hogy íme itt van, ha ránk szavaztok, ez az ember lesz Magyarország miniszterelnöke. Amíg ezt az embert nem találják meg, addig nem is nagyon van esély kormányváltásra.”

Na, de ki lehet ez az ember? Kuncze Gábor szerint olyasvalaki, „aki az előző politikai csatározásokban nem nagyon érintett, és aki mögött áll egy sikeres életút.” Szerinte olyan személyre van szükség, aki 1990 és 2010 között nem volt politikus.

Kuncze Gábor fejében egyébként ott van a név, de nem árulja el.

Tehát ha az olvasó úgy érzi, hogy az interjúrészlet olvasatán se haladt előrébb Magyarország szekere, akkor ne önmagában keresse a hibát. Ha ennek ellenére is szeretné magáévá tenni a teljes beszélgetést, itt megteheti.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair botrányos járattörlési hullámát, de a vállalat némi fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól is. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mi történt az EAST ’56-os dalával?

Rosszulesett a zenekarnak, hogy az ’56-os forradalom tavalyi évfordulóján nem az EAST legendás dalát és klipjét vették elő, de megértik. Móczán Péter basszusgitárost, az együttes alapítóját, vezetőjét az október 23-i életműkoncertjük előtt kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Bizonyíték: a szovjet katonák tömegesen erőszakoltak meg nőket

Hogyan lett Magyarországon ’48-ra annyi kommunista, hogy átvehették a hatalmat? Miként győzött vidéken harcok nélkül a forradalom? Hogyan kerültek kulcsszerepbe a „kommunistamentők”? Miért akasztották fel őket utóbb? Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke 1956-ról. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

A halál völgyében: miért bukik el tízből kilenc startup?

Divatba jöttek a startupok Magyarországon, de tízből kilenc induló vállalkozás elbukik, és lassan nő a sikersztorik száma. Ezen változtatna a Telenor gyorsítóprogramja, melynek két mentorától kérdeztük, mik a leggyakoribb buktatók.

Fekete György utódja: „Ide ne hozzon senki pártpolitikát!”

Karmester vagyok, és az is maradok, nem lettem politikus attól, hogy MMA-elnöknek választottak – mondja Vashegyi György, aki november elejétől három évig vezeti a köztestületet. Az új elnökkel minőségről, ízlésdiktatúráról és az együttműködés hiányáról is beszélgettünk a friss Heti Válaszban.