Kuncze Gábor tudja, ki győzheti le Orbán Viktort

/ 2017.10.10., kedd 11:50 /

A politikai életbe nagy valószínűséggel vissza nem térő Kuncze Gábor nem látja reális esélyét egy fél év múlva esedékes kormányváltásnak – ezzel a mondattal indul a The Budapest Beacon interjúja. Na, de miért nincs esély? Kuncze Gábor szerint „ennek az az egyszerű oka van, hogy nincs meg az a személyiség, akit az ellenzék kiállíthatna, hogy íme itt van, ha ránk szavaztok, ez az ember lesz Magyarország miniszterelnöke. Amíg ezt az embert nem találják meg, addig nem is nagyon van esély kormányváltásra.”

Na, de ki lehet ez az ember? Kuncze Gábor szerint olyasvalaki, „aki az előző politikai csatározásokban nem nagyon érintett, és aki mögött áll egy sikeres életút.” Szerinte olyan személyre van szükség, aki 1990 és 2010 között nem volt politikus.

Kuncze Gábor fejében egyébként ott van a név, de nem árulja el.

Tehát ha az olvasó úgy érzi, hogy az interjúrészlet olvasatán se haladt előrébb Magyarország szekere, akkor ne önmagában keresse a hibát. Ha ennek ellenére is szeretné magáévá tenni a teljes beszélgetést, itt megteheti.

Rosta

Ablonczy Bálint

Találkozunk 2016-ban!

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.