Lackfi János az áprilisi választások tétjéről: „A nemzethalál elmarad”

/ 2018.03.25., vasárnap 07:00 /
Lackfi János az áprilisi választások tétjéről: „A nemzethalál elmarad”

A külföldi lapok Magyarországot célba vevő rémhírkeltését épp úgy nem szereti Lackfi János, ahogy a közmédia torzító, hangulatkeltő beszámolóit sem. Mit mond a költő a választás tétjéről, a korrupcióról, a be- és kivándorlásról? Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Ahol zsebre is lehet játszani, abban nagyok vagyunk – mondja az író korrupcióügyben, ám nem kizárólag az országos, nagy ügyekre gondol. „Ortopédiára kellett menni legkisebb lányommal, kicsi Julival. Mondták, fél év múlva lesz időpont. Lehet két hét múlva is, csak az 25 ezer. Kifizettük. Ráírták a papírunkra, hogy »fizetős«. Haldoklók, járókeretesek és kismamák sorában álltuk, épp dobtak ki valami idős embert zsörtölődve, hogy menjen már, amikor sorra kerültünk. Amint a feliratot meglátták, már indult is a mézes-mázos »Jaj, de cuki a picike!«. Üntyüm. Püntyüm. Kabaré. Csak éppen sírni való.”

A nagyinterjúban Lackfi beszél még a választások tétjéről, a be- és kivándorlásról, a közszolgálati és a külföldi rémhírkeltésről, valamint a vízen járás lehetőségéről.

 

Részletek a március 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.