Lányi a bevándorlásról: „maradéktalanul egyetértek Orbánnal”

/ 2015.07.01., szerda 10:37 /
Lányi a bevándorlásról: „maradéktalanul egyetértek Orbánnal”

„Ezek az Orbán-kormány első intézkedései, amelyekkel maradéktalanul egyetértek” – mondja a bevándorlással kapcsolatos politikáról Lányi András író, filozófus, aki különben Paks esetében „perben-haragban” áll a kabinettel. Számos környezet- és örökségvédő ügy harcosa úgy látja: legfontosabb a 21. század rabszolga-kereskedői, az embercsempészek hálózatainak szétzúzása. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Egy friss esszéjében bírálta a migrációpárti liberálisokat-jogvédőket. Miért? – kérdezzük Lányi Andrástól. „Azokban az országokban, ahol ma a legtöbb gyerek születik és az emberek a legszegényebbek, évről-évre rohamosan fogy a művelhető föld, az erdőterület és az elérhető ivóvíz. (…) A nagyrészt iszlám civilizációból érkező bevándorlók magukkal hozzák reprodukciós szokásaikat: így a célországokban a huszonegyedik század végére ők kerülhetnek többségbe. Azaz az európai civilizáció története mai formájában lezárul. Akik ezt lehetőségnek látják, mérhetetlenül felelőtlen vagy elvetemült emberek” – válaszolja lapunknak adott interjújában az író-filozófus, a Védegylet és az Élőlánc alapítója.

Beszélgetőpartnerünk támogatja a kerítés felhúzását a déli határon és felveti: „az iszlám terrorszervezetek által bemutatott látványos kivégzések és tömeggyilkosságok egy különös utazási ügynökség PR-jához tartoznak, amely megfélemlített és kifosztott emberek millióit tereli Európa felé. Ahogy a 19. században a rabszolga-kereskedelemmel, úgy kell a 21. században ezzel az újfajta emberkereskedelemmel megküzdeni”.

A teljes interjú a július 2-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.