Lányi a bevándorlásról: „maradéktalanul egyetértek Orbánnal”

/ 2015.07.01., szerda 10:37 /
Lányi a bevándorlásról: „maradéktalanul egyetértek Orbánnal”

„Ezek az Orbán-kormány első intézkedései, amelyekkel maradéktalanul egyetértek” – mondja a bevándorlással kapcsolatos politikáról Lányi András író, filozófus, aki különben Paks esetében „perben-haragban” áll a kabinettel. Számos környezet- és örökségvédő ügy harcosa úgy látja: legfontosabb a 21. század rabszolga-kereskedői, az embercsempészek hálózatainak szétzúzása. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Egy friss esszéjében bírálta a migrációpárti liberálisokat-jogvédőket. Miért? – kérdezzük Lányi Andrástól. „Azokban az országokban, ahol ma a legtöbb gyerek születik és az emberek a legszegényebbek, évről-évre rohamosan fogy a művelhető föld, az erdőterület és az elérhető ivóvíz. (…) A nagyrészt iszlám civilizációból érkező bevándorlók magukkal hozzák reprodukciós szokásaikat: így a célországokban a huszonegyedik század végére ők kerülhetnek többségbe. Azaz az európai civilizáció története mai formájában lezárul. Akik ezt lehetőségnek látják, mérhetetlenül felelőtlen vagy elvetemült emberek” – válaszolja lapunknak adott interjújában az író-filozófus, a Védegylet és az Élőlánc alapítója.

Beszélgetőpartnerünk támogatja a kerítés felhúzását a déli határon és felveti: „az iszlám terrorszervezetek által bemutatott látványos kivégzések és tömeggyilkosságok egy különös utazási ügynökség PR-jához tartoznak, amely megfélemlített és kifosztott emberek millióit tereli Európa felé. Ahogy a 19. században a rabszolga-kereskedelemmel, úgy kell a 21. században ezzel az újfajta emberkereskedelemmel megküzdeni”.

A teljes interjú a július 2-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.