Lányi a bevándorlásról: „maradéktalanul egyetértek Orbánnal”

/ 2015.07.01., szerda 10:37 /
Lányi a bevándorlásról: „maradéktalanul egyetértek Orbánnal”

„Ezek az Orbán-kormány első intézkedései, amelyekkel maradéktalanul egyetértek” – mondja a bevándorlással kapcsolatos politikáról Lányi András író, filozófus, aki különben Paks esetében „perben-haragban” áll a kabinettel. Számos környezet- és örökségvédő ügy harcosa úgy látja: legfontosabb a 21. század rabszolga-kereskedői, az embercsempészek hálózatainak szétzúzása. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Egy friss esszéjében bírálta a migrációpárti liberálisokat-jogvédőket. Miért? – kérdezzük Lányi Andrástól. „Azokban az országokban, ahol ma a legtöbb gyerek születik és az emberek a legszegényebbek, évről-évre rohamosan fogy a művelhető föld, az erdőterület és az elérhető ivóvíz. (…) A nagyrészt iszlám civilizációból érkező bevándorlók magukkal hozzák reprodukciós szokásaikat: így a célországokban a huszonegyedik század végére ők kerülhetnek többségbe. Azaz az európai civilizáció története mai formájában lezárul. Akik ezt lehetőségnek látják, mérhetetlenül felelőtlen vagy elvetemült emberek” – válaszolja lapunknak adott interjújában az író-filozófus, a Védegylet és az Élőlánc alapítója.

Beszélgetőpartnerünk támogatja a kerítés felhúzását a déli határon és felveti: „az iszlám terrorszervezetek által bemutatott látványos kivégzések és tömeggyilkosságok egy különös utazási ügynökség PR-jához tartoznak, amely megfélemlített és kifosztott emberek millióit tereli Európa felé. Ahogy a 19. században a rabszolga-kereskedelemmel, úgy kell a 21. században ezzel az újfajta emberkereskedelemmel megküzdeni”.

A teljes interjú a július 2-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!