heti-valasz.hu/itthon/nem-kaphatott-volna-menedekjogot-orban-viktortol-a-nemet-neonaci-123838

http://heti-valasz.hu/itthon/nem-kaphatott-volna-menedekjogot-orban-viktortol-a-nemet-neonaci-123838

Lányi András: „Paks II. vállalhatatlan kockázat”

B. B. / 2014.02.02., vasárnap 10:16 /
Lányi András: „Paks II. vállalhatatlan kockázat”

Rossz üzlet és vállalhatatlan kockázat – mondja a tervezett paksi bővítésről a Heti Válasz Online-nak adott villámnyilatkozatban Lányi András író, ökológus, az Élőlánc Magyarországért egyik alapítója. A szombati civil tüntetésről jelentjük.


Az utóbbi években megszokott „civil sztenderdektől” eltérően valóban civil, vagyis az ellenzéki pártok arcaitól mentes demonstrációt tartott tegnap délután több szervezet a budapesti József nádor téren. (A koncepció egyetlen komoly szépséghibája Majtényi László szerepeltetése volt.) A „Paks Vobiscum? – Civil tüntetés a Paksi Paktum ellen” nevű rendezvény előtt a főszervező Lányi András lapunak elmondta, „rettenetesen rossz” üzletnek gondolja a kormány megállapodását, mivel szerinte a XXI. században egy atomerőmű „vállalhatatlan” kockázatot jelent.

„Magyarországon a fő kihasználatlan tartalék az energiapazarlás; a rossz hatásfokú épületek, berendezések. Ha ezen javítanánk, ha csökkenne a pazarlás, elképzelhető lenne az élet atomerőművek nélkül” – mondja arra kérdésre, hogy mivel válható ki a nukleáris energia.

A Heti Válasz másfél héttel ezelőtt terjedelmes összeállításban vette sorra a paksi bővítéssel kapcsolatban felbukkanó kérdéseket, majd az azokra adható lehetséges válaszokat. Írásunk zanzája itt olvasható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.