„Lássanak Csuját!” – megszólal a Hungary’s Got Talent-zsűritag

/ 2015.07.08., szerda 19:38 /
„Lássanak Csuját!” – megszólal a Hungary’s Got Talent-zsűritag

Az Üvegtigris Csokija, az Örkény Színházban Shakespeare Poloniusa, ősztől pedig az RTL Klub új tehetségkutató műsora, a Hungary’s Got Talent zsűritagja. Közben viszont mindig és mindenhol: Csuja Imre.

– A színháza könnyen elengedte zsűrizni?

– Még támogattak is. Az igazgató, Mácsai Pál azt mondta: lássanak egy Csuját! Azt remélem, hogy ha a televízióban látnak, akkor bejönnek majd a színházba is – ez az Üvegtigris esetében is így volt. Az egyik előadás után odajött hozzám egy nyugdíjas házaspár azzal, hogy ők csak meg szerették volna nézni, mit tud komoly darabban ez az „ízi rájder-gyerek”. Így mondták.

– A széles közönség az Üvegtigrisből ismeri, miközben a főváros egyik legjobb színházának vezető színésze.

– Az Örkény Színház a féltve őrzött szerelmem. Igyekszem a lehető legjobbat teljesíteni: ez egyrészt belső igény, másrészt mert vigyáznunk kell arra, amink van.

– Az Örkény előadásaiban mindig erős a társadalomkritika.

– Csak annyira, amennyire a darabban benne van. Az ókori görög színdaraboktól kezdve napjainkig nincs olyan, ami ne lenne aktuális bármikor: szerelem, apa-fiú ellentét, hatalmi játszmák. A világirodalom olyan általános emberi problémákkal, értékekkel foglalkozik, hogy amíg világ a világ, aktuális lesz. És nem kell erre rányálazni, nem kell kinagyítani. Nem vagyunk aktuálpolitizáló színház – benne van minden a darabokban.

– Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón játszották a Hamletet, de nem versenyeztek, mert csatlakoztak a bojkotthoz. Nem sajnálatos ez a színházi szakmát megosztó ellentét?

– Több mint sajnálatos: rettenetes.

A teljes interjú elolvasható a Heti Válasz július 9-i számában, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.