valasz.hu/itthon/fordulat-kulfoldi-lapok-orban-viktor-mellett-34524/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

http://valasz.hu/itthon/fordulat-kulfoldi-lapok-orban-viktor-mellett-34524/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Miért mondja Lázár, hogy riasztó állapotban van a magyar állam?

/ 2015.08.18., kedd 10:55 /
Miért mondja Lázár, hogy riasztó állapotban van a magyar állam?

Az ünnep miatt már szerdán megjelenik a Heti Válasz! Lánczi András filozófust államalapító királyunk munkájának mai tanulságairól és arról is faggattuk: miért mondhatja Lázár János – öt év Fidesz-kormányzás után –, hogy riasztó állapotban van a magyar állam?

„Lázár János kancelláriaminiszter nemrég arról beszélt: »nagyságát, mozgásképtelenségét és elnehezültségét tekintve riasztó állapotban van« a magyar állam. Fél évtizede a Fidesz kormányoz, furcsa tehát a kifakadás” – vetjük fel Lánczi Andrásnak.

„Egy vezető folyamatosan azzal szembesül, hogy egy modern állam bonyolult képződmény, saját belső törvényei, önmozgása, ereje van, képes minden ügyet a politikai céloktól függetlenül a saját logikája szerint kezelni. És ezzel minden kormány küszködik, nemcsak itthon, a világban is” – válaszolja a Századvég Alapítvány elnöke.

„A bevándorlás éppen azért kelt annyi figyelmet, mert elfeledettnek hitt dolgokra, például önvédelmi reflexünk hiányára mutat rá. A valódi kérdés: lehet-e integrálni százezreket és milliókat, akik semmit sem tudnak a mi világunkról, csak annyit, hogy itt jólét van és az embernek járnak dolgok” – magyarázza Lánczi, amikor arról érdeklődünk, félti-e a nyugati civilizációt a mostani népvándorlástól.

A Lánczi Andrással készült nagyinterjú az augusztus 19-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.