Lázár János kemény hangú közleményben figyelmeztette L. Simon Lászlót

Válasz.hu / 2015.08.17., hétfő 15:24 /
Lázár János kemény hangú közleményben figyelmeztette L. Simon Lászlót

Aki államtitkár vagy kormánytag lesz, jobban teszi, ha minden gazdasági érdekeltségétől megszabadul, hogy a visszaélés vagy az összeférhetetlenség gyanúja fel se merülhessen – jelentette ki a múlt heti Kormányinfón Lázár János, és név szerint említette L. Simon Lászlót. Mint ismert, az államtitkár nevét viselő borászat rákellenes hatású termékként hirdetett honlapján ökológiai gazdálkodásból származó sárgabarackmagot, de a politikus állítása szerint a cég törőberendezése nem tudta megtörni a magot, ezért végül nem forgalmazták a terméket.

L. Simon Lászlót arra fogom biztatni, hogy tegyen rendet maga körül – ígérte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, de valamiért úgy érezte, hogy a felszólítást nyomatékosítania kell, vasárnap ugyanis a következő szöveggel adott ki közleményt: „Nagyra értékelem L. Simon László államtitkár úrnak a Miniszterelnökségen végzett munkáját, ugyanakkor már neki is jeleztem azt az álláspontomat, hogy aki állami vezető lesz, az akkor teszi a legjobbat, ha megszabadul minden valós befolyást jelentő gazdasági érdekeltségétől. A jövőben nyomatékosan felhívom a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkárok, helyettes államtitkárok figyelmét, hogy üzleti tevékenységet ne folytassanak! Azért, hogy ne fordulhasson elő olyan helyzet velük kapcsolatban, ahol az összeférhetetlenségnek, vagy a visszaélésnek akárcsak a gyanúja is egyáltalán felmerülhet.”

Az Index információi szerint L. Simon egy július 30-i rendezvényen zárt körben elismerte: elpuskázta a barackmagügyet, és emiatt még Orbán Viktor is felhívta. Minisztere mindenesetre a csütörtöki Kormányinfón leszögezte: „természetesen megtartja” az államtitkárt; ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet: a kormányban szeptember 15-ig értékelik a személyi teljesítményeket, és a miniszterelnök a jövő hónap közepéig „minden ezzel kapcsolatos döntést meghoz”.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.