valasz.hu/itthon/vegso-erv-az-evszazados-vitaban-a-magyar-nyelv-finnugor-eredetu-nem-a-nep-128939

http://valasz.hu/itthon/vegso-erv-az-evszazados-vitaban-a-magyar-nyelv-finnugor-eredetu-nem-a-nep-128939

Lázár János, veled vagyunk!

/ 2015.07.29., szerda 17:00 /
Lázár János, veled vagyunk!

A két héttel ezelőtti lapba a magyar turizmusról kellett cikket írnom és persze megkerestem a Magyar Turizmus Zrt.-t is. Kábé negyedóra-húsz percre lett volna szükségem valamelyik okos emberüknek (vezérigazgató?) az idejéből. Fel is hívtam őket, gondoltam, megbeszélünk egy időpontot, hogy mikor telefonálhatok vagy mehetek át az öt perc sétára lévő központjukba személyesen, de mondták, írjam le egy mailben is, mit szeretnék. Leírtam, levél elment, hangsúlyozva benne, hogy sürgős a dolog, mert a következő heti számba kellene.

Válasz lapzártáig persze nem jött, mint komoly közigazgatási tapasztalattal rendelkező dolgozó bele is írtam a cikkbe, hogy biztos megy a szokásos magyar bürokratikus cucc: kiszignálják, iktatják, továbbítják azóta is. Vagyis ahelyett, hogy gyorsan elvégeznék az önmagában negyedórás feladatot, több napos munkát generálnak saját maguknak, amire hivatkozva aztán panaszkodhatnak, hogy túlterheltek, tehát több emberre és adófizetői pénzre van szükség, mert így egyszerűen nem lehet dolgozni.

És tényleg. Pontosan 15 nappal később kaptam egy válaszmailt. Igaz, az interjúkérelmemre semmit nem mondtak, de leírták néhány mondatban, hogy milyen zseniális a magyar turizmus. „Turisztikai sikertörténetet írunk”, meg „célunk, hogy a magyarországi turizmus bővülése kiegyensúlyozott módon folytatódjon, mind időben, mind földrajzilag kiegyenlítettebb legyen” – ilyesmi. Mondjuk a cikken nem sokat dobott volna, ha időben megjön a válasz, de mégis.

És a Magyar Turizmus Zrt. még nem is biztos, hogy a legrosszabbak között van. Ugyanemiatt írnom kellett a gazdasági minisztérium sajtóosztályának is, ahonan azóta sem jött semmi azon az automatikus válaszmailen kívül, amelyik megnyugtat, hogy megkapták a levelem és szíves türelmemet kérik. Ez volt húsz napja.

Ehhez képest az összes más szereplő - kivétel nélkül elfoglalt, sikeres üzletemberek -, akivel a cikk kapcsán beszélnem kellett, gyorsan találtak helyet a naptárukban. Közös vonásuk, hogy egyikük sem az államnak dolgozik.

Kevesen vannak, akik nálam jobban várnák, hogy Lázár János heroikus küzdelme a bürokráciával sikeres legyen, ami kétségkívül a Fidesz-kormány legnagyobb eredménye lenne. A harc kimenetelét azért előrevetíti, hogy azok az emberek, akik az én esetemben tökéletesen alkalmatlannak bizonyultak, már mind a Fidesznek köszönhetően kapták meg a munkájukat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.