Légkutak, pince, kupola: megmutatjuk a Parlament rejtett zugait!

Rejtett alagutak a Parlament alatt? Utánajártunk!

/ 2015.04.15., szerda 19:55 /
Légkutak, pince, kupola: megmutatjuk a Parlament rejtett zugait!

Milyen a magyar Parlament kupolája belülről? Miért nem akarta a tervező Steindl Imre, hogy kémények legyenek az Országházon? Igaz a titkos Kossuth téri bunkerek és börtönök legendája? Új városjáró sorozatunk, a Láthatatlan Budapest első részében az épület rejtett zugait mutatjuk meg.

Április tizenötödikétől új videóriport-sorozatot indítunk a Válasz.hu-n. A Láthatatlan Budapest célja megmutatni a főváros kevésbé ismert, vagy egyszerűen csak nehezen megközelíthető épített értékeit. Az első részben a Parlamentet vettünk célba: a pincéktől és a közműalagutaktól a kupoláig tartó bejárásunkban olyan helyekre is bejutottunk, ahová csak kevesen. Idegenvezetőnk Polyák László országházi főmérnök volt.


Köszönjük az Országgyűlés Hivatala munkatársainak segítségét!

@borbasbarna twitter

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.