Légkutak, pince, kupola: megmutatjuk a Parlament rejtett zugait!

Rejtett alagutak a Parlament alatt? Utánajártunk!

/ 2015.04.15., szerda 19:55 /
Légkutak, pince, kupola: megmutatjuk a Parlament rejtett zugait!

Milyen a magyar Parlament kupolája belülről? Miért nem akarta a tervező Steindl Imre, hogy kémények legyenek az Országházon? Igaz a titkos Kossuth téri bunkerek és börtönök legendája? Új városjáró sorozatunk, a Láthatatlan Budapest első részében az épület rejtett zugait mutatjuk meg.

Április tizenötödikétől új videóriport-sorozatot indítunk a Válasz.hu-n. A Láthatatlan Budapest célja megmutatni a főváros kevésbé ismert, vagy egyszerűen csak nehezen megközelíthető épített értékeit. Az első részben a Parlamentet vettünk célba: a pincéktől és a közműalagutaktól a kupoláig tartó bejárásunkban olyan helyekre is bejutottunk, ahová csak kevesen. Idegenvezetőnk Polyák László országházi főmérnök volt.


Köszönjük az Országgyűlés Hivatala munkatársainak segítségét!

@borbasbarna twitter

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.