Légkutak, pince, kupola: megmutatjuk a Parlament rejtett zugait!

Rejtett alagutak a Parlament alatt? Utánajártunk!

/ 2015.04.15., szerda 19:55 /
Légkutak, pince, kupola: megmutatjuk a Parlament rejtett zugait!

Milyen a magyar Parlament kupolája belülről? Miért nem akarta a tervező Steindl Imre, hogy kémények legyenek az Országházon? Igaz a titkos Kossuth téri bunkerek és börtönök legendája? Új városjáró sorozatunk, a Láthatatlan Budapest első részében az épület rejtett zugait mutatjuk meg.

Április tizenötödikétől új videóriport-sorozatot indítunk a Válasz.hu-n. A Láthatatlan Budapest célja megmutatni a főváros kevésbé ismert, vagy egyszerűen csak nehezen megközelíthető épített értékeit. Az első részben a Parlamentet vettünk célba: a pincéktől és a közműalagutaktól a kupoláig tartó bejárásunkban olyan helyekre is bejutottunk, ahová csak kevesen. Idegenvezetőnk Polyák László országházi főmérnök volt.


Köszönjük az Országgyűlés Hivatala munkatársainak segítségét!

@borbasbarna twitter

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.