heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Lemondott a szcientológusok magyarországi elnöke

/ 2014.06.05., csütörtök 12:30 /

A szcientológusok keze már a Duna Televízióig is elér? Annyi bizonyos: nem technikai okok miatt maradt el hétfőn a róluk szóló leleplező film. Közben minden idők legdögösebb szcientológus elnökének távozására is fény derül.

Nagyot csalódtak azok a nézők, akik hétfő este a Duna Televízió Dokureflex sorozatában A szcientológia ügynökei című filmet várták. A kiadott műsorrendtől eltérően ugyanis egy csángó témájú riport ment adásba. A csatorna ügyfélszolgálatán az okokról annyit mondanak: jogvita támadt a vetítés körül, de több információval nem tudnak szolgálni, így azzal sem, hogy mikor kerül adásba a 2012-es német dokumentumfilm.

Weith Katalin

Weith Katalin, a szcientológusok korábbi elnöke

Fotó: Heti Válasz Online

Az ember ilyenkor gyanút fog: nyilván a perekkel előszeretettel fenyegetőző szcientológusok állnak a cenzúra mögött, és már hívja is az egyház elnökét, Weith Katalint. Az első meglepetés: kiderül, hogy régi ismerősünk – akivel annak idején oly kedélyesen kardozós interjút készítettünk  – már nemhogy nem elnök, de még csak nem is szcientológus. Csak nem ön is a nagy kilépők sorát gyarapítja? – kérdezzük tőle, de lehűti lelkesedésünket: „A szcientológiában nincs olyan, hogy kilépés/belépés. Nem hagytam ott őket, csak – fogalmazzunk így – már nem vagyunk kapcsolatban.” Mint mondja, könyvkiadással foglalkozik, és „Hollywood-közeli filmek” producerként tevékenykedik – való igaz, mostanában a Facebookon egyre-másra kapjuk tőle az amerikai forgatásokról készült fényképeket.

A szervezet új elnöke egyébként az a Gál Zsuzsa, akinek neve a szcientológia egyik fedőszerveként működő Alkalmazott Oktatástan Kht. tulajdonosaként vált ismertté. Néhány éve ugyanis – sokak felháborodására – kiderült, hogy a cég szerepet kapott a pedagógusok kötelező továbbképzésében. (Hiller István akkori oktatási miniszter becsületére legyen mondva, hogy amint értesült a kht. hátteréről, visszavonta az engedélyüket.)

Ami a műsorváltozást illeti: tudomásunk szerint a Duna-tévések először stúdióbeszélgetést akartak a film után, ám ettől, illetve a szcientológusok várható jogi fellépésétől megijedve az MTVA úgy gondolta, hogy – főleg így, választási időszakban – eltekint az alkotás sugárzásától. Holott három éve még az MTV1 szívbaj nélkül lehozta a Míg végül semmid sem marad című, ugyancsak német játékfilmet a szcientológia árnyoldalairól.

Veszve azonban nincs semmi. Aki akarja, bármikor megnézheti a filmet. Például – igaz, németül – itt:

Das Office of Special Affairs from Fred Kaier on Vimeo.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.