valasz.hu/itthon/itt-a-friss-kutatas-kilott-orban-nepszerusege-gyurcsanynak-annyi-115776

http://valasz.hu/itthon/itt-a-friss-kutatas-kilott-orban-nepszerusege-gyurcsanynak-annyi-115776

„Lényegesen jobbak fenéktörlésben” – Lányi András a Fidesz-kegyencekről

/ 2017.06.25., vasárnap 19:00 /
„Lényegesen jobbak fenéktörlésben” – Lányi András a Fidesz-kegyencekről

El van tévedve az ellenzék, amikor korrupciót emleget, és ott üti a kormányt, ahol az támogatható vagy védhető módon politizál. Lányi András a csütörtöki Heti Válaszban megjelenő nagyinterjúban arról beszél: a hűbéri abszolutizmus rendszerének kiépítése zajlik.

„XIV. Lajosról jegyezték fel, mekkora kitüntetésnek számított, ha egy udvaronc, aki részt vehetett ébredésének-öltözködésének szertartásán, ráadásul ki is törölhette az uralkodó ülepét. Közben elintézhetett magának ezt-azt. Így dőlt el, kit ítélnek el másnap, vagy ki legyen egy hadtest parancsnoka. Csakhogy ezek a hadtestparancsnokok lényegesen jobbak voltak seggtörlésben, mint hadviselésben.”

A Heti Válasznak nyilatkozó Lányi András író-ökológus szerint a magyar gazdasággal is ez a baj. „Akit ma kineveznek Mészáros Lőrincnek, annak lövése nincs arról, amit csinál. A komcsiknál is ez volt a helyzet, csak ott idővel a síkhülye kinevezettet váltotta olyan, aki legalább hallgatott a főmérnökre. Ez talán most is bekövetkezne előbb-utóbb. De nincs többé időnk: hullunk lefelé Európa pereméről.”

Az ELTE humánökológia tanszékének alapítója továbbra is úgy látja, hogy Schiffer András szalasztotta el a magyar ökológiai politika utolsó nagy pillanatát, de „lehet más az LMP!”-felkiáltással azt mondja, ma már örömmel segít nekik is. Lányi szerint Orbánt Budán lehet csak leváltani, a Jobbik viszont a „legrosszabbik”, s igenis lehetséges egyetértés konzervatív és baloldali szakemberek között, például oktatásügyben. 

Nagyinterjúnk a június 22-i Heti Válaszban, amely a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.