Letelepedési biznisz: jogerősen bukott a grúz-izraeli „szálláscsináló”

/ 2016.09.07., szerda 13:30 /

Perözön zúdult a Heti Válaszra, miután „körberajzoltuk” Habony Árpádot, illetve a sokmilliárdos letelepedési biznisz grúz-izraeli közreműködőjét. A Fővárosi Ítélőtábla tegnap jogerős döntést hozott – a javunkra.

Idén márciusban feltártuk a titkot letelepedésikötvény-ügyben: „A bizniszben nem maradt olyan főszereplő, akit ne lehetne kapcsolatba hozni Habony Árpáddal. Különösen az a grúz-izraeli csapat áll közel hozzá, amely az oroszok magyarországi bevándoroltatásához biztosítja az infrastruktúrát. A Tbilisziből Tel-Avivba, majd Budapestre származott közösség további referenciái: SZDSZ, BKV, Princess pékséglánc” – írtuk annak idején.

Cikkünk nyomán több érintett is sajtó-helyreigazítást kezdeményezett a Heti Válasznál (egyiknek sem adtunk helyt). Végül négy per indult, ezeket első fokon megnyertük. Tegnap a két legfontosabb eljárásban – melyet cikkünk főszereplője, Shabtai Michaeli kezdeményezett – jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Ítélőtábla. A javunkra.

Habony Árpád és Shabtai Michaeli

Úgyhogy – immár kockázatmentesen – az alábbi állításokra ragadtatnák magunkat a letelepedési biznisszel kapcsolatban:

1. Az elmúlt három évben egyszer sem kérte ki magának az Országgyűlés gazdasági bizottsága, hogy a második legaktívabb letelepedésikötvény-közvetítő, az oroszokra és más exszovjetekre, a törökökre, valamint a balkáni népekre rástartoló VolDan Investments egy liechtensteini strómannal, Josef Hermannal „takarja el” a tényleges haszonhúzókat.

2. Létezik egy Tbilisziből Tel-Aviv környékére, majd Budapestre származott üzletember, az orosz, grúz, angol, német, héber és magyar nyelven egyaránt perfekt Shabtai Michaeli, aki nálunk végezte az orvosi egyetemet, és szinte az összes itteni fogorvosi és ingatlanvállalkozásában Josef Hermannt „használja” névleges tulajdonosnak. Mi több, a belvárosi Bécsi utcai irodájának belső, közterületről nem látható postaládáján ott is virít a VolDan felirat a többi cégnév mellett. Michaeli egyébként nem más, mint a fővárosi metrókijárók Princess pékségeit összefogó társaság egyik vezetője. (Lássunk csodát, a VolDan budapesti képviselet-vezetését is egy Princess-partnerre bízták.)

3. Összefoglalva: a VolDan, noha liechtensteini tulajdonúnak tünteti fel magát, valójában a Michaeli-féle infrastruktúrát és embereket használja a letelepedésikötvény-bizniszhez.

És hogy jön a képbe Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó? Ezt az eredeti cikkünkben – itt – elolvashatja.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.