valasz.hu/itthon/rezesova-korhazba-kerult-hetfon-kezdodik-a-masodfok-76273/

http://valasz.hu/itthon/rezesova-korhazba-kerult-hetfon-kezdodik-a-masodfok-76273/

Letelepedési biznisz: jogerősen bukott a grúz-izraeli „szálláscsináló”

/ 2016.09.07., szerda 13:30 /

Perözön zúdult a Heti Válaszra, miután „körberajzoltuk” Habony Árpádot, illetve a sokmilliárdos letelepedési biznisz grúz-izraeli közreműködőjét. A Fővárosi Ítélőtábla tegnap jogerős döntést hozott – a javunkra.

Idén márciusban feltártuk a titkot letelepedésikötvény-ügyben: „A bizniszben nem maradt olyan főszereplő, akit ne lehetne kapcsolatba hozni Habony Árpáddal. Különösen az a grúz-izraeli csapat áll közel hozzá, amely az oroszok magyarországi bevándoroltatásához biztosítja az infrastruktúrát. A Tbilisziből Tel-Avivba, majd Budapestre származott közösség további referenciái: SZDSZ, BKV, Princess pékséglánc” – írtuk annak idején.

Cikkünk nyomán több érintett is sajtó-helyreigazítást kezdeményezett a Heti Válasznál (egyiknek sem adtunk helyt). Végül négy per indult, ezeket első fokon megnyertük. Tegnap a két legfontosabb eljárásban – melyet cikkünk főszereplője, Shabtai Michaeli kezdeményezett – jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Ítélőtábla. A javunkra.

Habony Árpád és Shabtai Michaeli

Úgyhogy – immár kockázatmentesen – az alábbi állításokra ragadtatnák magunkat a letelepedési biznisszel kapcsolatban:

1. Az elmúlt három évben egyszer sem kérte ki magának az Országgyűlés gazdasági bizottsága, hogy a második legaktívabb letelepedésikötvény-közvetítő, az oroszokra és más exszovjetekre, a törökökre, valamint a balkáni népekre rástartoló VolDan Investments egy liechtensteini strómannal, Josef Hermannal „takarja el” a tényleges haszonhúzókat.

2. Létezik egy Tbilisziből Tel-Aviv környékére, majd Budapestre származott üzletember, az orosz, grúz, angol, német, héber és magyar nyelven egyaránt perfekt Shabtai Michaeli, aki nálunk végezte az orvosi egyetemet, és szinte az összes itteni fogorvosi és ingatlanvállalkozásában Josef Hermannt „használja” névleges tulajdonosnak. Mi több, a belvárosi Bécsi utcai irodájának belső, közterületről nem látható postaládáján ott is virít a VolDan felirat a többi cégnév mellett. Michaeli egyébként nem más, mint a fővárosi metrókijárók Princess pékségeit összefogó társaság egyik vezetője. (Lássunk csodát, a VolDan budapesti képviselet-vezetését is egy Princess-partnerre bízták.)

3. Összefoglalva: a VolDan, noha liechtensteini tulajdonúnak tünteti fel magát, valójában a Michaeli-féle infrastruktúrát és embereket használja a letelepedésikötvény-bizniszhez.

És hogy jön a képbe Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó? Ezt az eredeti cikkünkben – itt – elolvashatja.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elbűvölő Sanghaj Budapesten

A kínai csomózással és a bársonyhímzéssel is megismerkedhetnek az Elbűvölő Sanghaj programsorozat látogatói egy hétig. Fotó, festmény, design.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.