Litkai Gergely: „Semmilyen kormánynak nem tesz jót, ha a legitimációja az ügyeskedés”

/ 2018.04.04., szerda 18:10 /
Litkai Gergely: „Semmilyen kormánynak nem tesz jót, ha a legitimációja az ügyeskedés”

„Ezerháromszázmilliárd? Azzal mihez kezd az ember? Megveszi az M5-öst, aztán egyedül furikázik rajta fel-alá?” – kérdezi Litkai Gergely. A Dumaszínház alapítója szerint a politikai abszurd lassan elveszi a humoristák kenyerét. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tudta, hogy Kósa Lajos nagy Dumaszínház-rajongó? A Heti Válasz Litkai Gergellyel készített nagyinterjújából ez is kiderül. A humorista belátja, hogy bár eddig nem is nagyon foglalkoztak estjeiken Kósával, a „nigériai leveles” sztori után ez alighanem elkerülhetetlen. „1300 milliárd? Azzal mihez kezd az ember? Megveszi az M5-öst, aztán egyedül furikázik rajta fel-alá? Nem tudom elképzelni, hogy mindez megéri emberileg.”

A homorista szerint a trükközés sem.

„A kilencedik kerületben lakom, tehát a nyolcadik kerülettel, a várral, meg az ötödik kerülettel vagyunk egy választókerület. Miért? Mert így a Fidesznek jobbak az esélyei. Semmi gond nem lenne azzal, ha a nép valóban kétharmados felhatalmazást adna. Ahogy 2010-ben történt. 2014-ben viszont már trükközni kellett hozzá. Megoldani. Okosba. Pedig semmilyen kormánynak nem tesz jót, ha a legitimációja az ügyeskedés.”

 

 

Magyarokat fenyegető halálos kór, ügyek, amelyekről beszélni kellene, amikor épp nem viccelődünk – ez mind szóba kerül a Litkai Gergellyel készített nagyinterjúban, amely a Heti Válasz április 5-én megjelenő számában olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.