valasz.hu/itthon/apam-nem-volt-homoszexualis-kiraly-tamas-fia-allitja-apja-tipikus-nyolckeres-gyilkossag-aldozata-lett-124117

http://valasz.hu/itthon/apam-nem-volt-homoszexualis-kiraly-tamas-fia-allitja-apja-tipikus-nyolckeres-gyilkossag-aldozata-lett-124117

Magyar diákok tragédiája Olaszországban

/ 2017.01.21., szombat 13:29 /
Magyar diákok tragédiája Olaszországban

Reggel csak annyit lehetett tudni, hogy a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói ültek a buszon, franciaországi sítáborból hazatérve. Az első híradások tíz áldozatról szóltak, azután tizenkettőről, majd tizenhatról érkezett a hír. A gyerekek itthoni barátai egymást keresték a telefonjukon.

„Van közülünk valaki a buszon?” „Gergő.” És én úgy irigyeltem, amíg a válasz megjött arra a kérdésre, mi történt vele, hogy a lányom nem pánikban ült a telefon mellett (mint én), hanem fel tudott állni, mert egy percig sem hitte, hogy Gergő a 16 áldozat között van. A tinédzserek még halhatatlannak hiszik magukat. F. Gergő annak is bizonyult, igaz, nem mondhatja el, hogy a kisujja sem sérült meg, mert az eltört, de él, hála az Istennek. 

A balesetnek 16 halálos áldozata, 39 sérültje van, köztük ketten életveszélyes állapotban. Meg nem erősített információk szerint testvérpár is van az áldozatok között.

A halottak száma azért olyan magas, mert nemcsak az ütközésnél sérültek a gyerekek, hanem az utána keletkezett tűzben is. A la Republica olasz híroldal szerint azok élték túl a balesetet, akik hátul ültek, kitörték az ablakot és ki tudtak ugrani a járműből.

Vagy akikért visszament az a testnevelőtanár, aki a robbanásszerűen terjedő tűzből több gyereket is kimentett.

A pedagógust kórházban ápolják, az olasz lap szerint súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A Szinyei Merse Pál igazgatója szerint az iskola 36 diákja mellett korábbi tanulóik, három kísérő tanár és egyikük családja utazott a buszon.

A magyar és az olasz miniszterelnök részvétét fejezte ki a tragédiában elhunytak hozzátartozóinak. 

Mécsesek és egy szál rózsa a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál

Fotó: MTI/Marjai János

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.