valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

http://valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

Magyarok a csúcson – Rájuk lehetünk büszkék idén

Itt a lista - 2014 legnagyobb magyar teljesítményei

/ 2014.12.29., hétfő 11:05 /
Magyarok a csúcson – Rájuk lehetünk büszkék idén

Ahogy évek óta, a Heti Válasz év végi dupla számában idén is csokorba gyűjtöttük azt a harminc kiemelkedő magyar teljesítményt, amelyekre nemcsak büszkék lehetünk, de erőt is meríthetünk belőlük. A 2014-es év listájából is tudósok, művészek, sportolók és vállalkozók sikereit ismerhetjük meg.

Azt persze a legtöbben tudják, hogy Hosszú Katinkának jár az aranylány titulus. Aligha okozunk meglepetést olvasóinknak azzal, hogy az idén 51 aranyérmet begyűjtő úszóbajnokot beválogattuk a legek közé. És azzal sem váltunk ki megdöbbenést, hogy a köztévé Virtuózok című népszerű tehetségkutató műsorának három korcsoportgyőztesét – Gyöngyösi Ivett zongoristát, Lugosi Dániel Ali klarinétost, Boros Misi zongoristát – is pajzsra emeljük.

De vajon elegendő-e a Magyarok a csúcson 2014-es tagsághoz egy kézfogás Barack Obama amerikai elnökkel? Talán nem, de a Prezi nevű startupvállalkozás vezetőjének, Árvai Péternek a tengerentúli siker mellett az öreg kontinensen is jutott babér: a Prezi nyerte el ugyanis – az Európai Bizottság, a Deloitte tanácsadó cég és a Hub Institute által alapított – Europioneers, Az év internetes vállalkozója díjat. Így pedig ott a helye a Heti Válasz dicsőségtábláján.

A felsorolt példákat természetesen mérlegelni sem kellett a szerkesztőség munkatársainak. Összeállításunkba azonban számos „csendes” teljesítmény is bekerült. Olyan embereké, akiket ugyan nem éremmel, tapssal vagy dobogóval ismernek el, de munkájuk gyümölcséből valamennyien részesülünk. A Magyarok a csúcson összeállításból őket is megismerheti az olvasó. Mint ahogy fény derül arra, ki írta az év regényét. Kire mondták, hogy „Mintha Martina Hingis tollasütővel verte volna Samprast”? Vagy kinek-kiknek köszönhetően jutott el a magyarok jó híre a Vatikánba, Berlinbe vagy egyenesen az űrbe.

 

A Magyarok a csúcson 30 listáját a december 18-án megjelent Heti Válaszban találja. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.