valasz.hu/itthon/kovacs-akos-farizeus-modon-jotekonykodik-bojte-csaba-javara-117572

http://valasz.hu/itthon/kovacs-akos-farizeus-modon-jotekonykodik-bojte-csaba-javara-117572

Halál a magyarokra! Romákat vádolnak rasszista bűncselekménnyel

/ 2010.01.15., péntek 10:30 /

A vádlottak elállták a lassan közeledő autó útját, majd a náluk lévő fa és vas botokkal, baseball ütőkkel, bozótvágó késekkel szabályszerűen megrohamozták és ütni kezdték az autót.

Közösség elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat 11 személy ellen a Miskolci Városi Ügyészség. Az ügy azért érdemel különös figyelmet, mert romák bőrszínűk miatt támadtak fehérekre.

Tavaly március 15-én Miskolc egyes, romák lakta területein, így a Muszkás oldal - Békeszálló részeken, ismeretlen személyek olyan hamis híreket terjesztettek, miszerint nemzeti-radikális csoportok érkeznek Miskolcra, hogy a romákat megtámadják - közölte az ügy részleteit a Heti Válasszal Martossy György főügyészségi csoportvezető ügyész.

A hír hatására az ügyben érintett vádlottak közük két férfi a Miskolc, Muszkás oldalban található lakásán Molotov koktélokat kezdett gyártani. Március 15-ről 16-ra virradó éjszaka a 11 vádlott és több ismeretlen társuk összegyűltek egyikük Muszkás oldalban található portáján, azzal a szándékkal, hogy az arra járó autókat megállítják és a benne ülőket bántalmazni fogják.

Éjjel 1 óra körül az úton haladt egy személygépkocsi, melyben három nem roma személy ült, két fiatal férfi és egy nő. A vádlottak elállták a lassan közeledő autó útját, majd a náluk lévő fa és vas botokkal, baseball ütőkkel, bozótvágó késekkel szabályszerűen megrohamozták és ütni kezdték az autót. Eközben egymást bíztatták „büdös magyarok, üssétek őket" felkiáltásokkal. Az autó üvegei betörtek, a bent ülők az üvegszilánkoktól 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az autó vezetője az addig lassan haladó autót felgyorsította és a helyszínről elmenekültek. Közben értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették a vádlottak. Lefoglalták a Molotov koktélokat az ütő, vágó eszközöket, melyek egyikén, egy 150 cm hosszú boton „Halál a magyarokra" felirat volt írva. A vádemeléskor még hét vádlott volt előzetes letartóztatásban.

Az érintettek nagy része tagadja, hogy részt vett volna a cselekményben, más részük kis részben beismeri a cselekmények elkövetését. Bűnösség megállapítása esetén akár 12 évig terjedő börtönt is kiszabhat a bíróság - közölte Martossy György főügyészségi csoportvezető ügyész.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.