Meghalt Löffler Aurél, a csíkszeredai hokisport egyik alapítója

/ 2011.02.02., szerda 21:13 /

Kilencvenkilenc éves korában, Egerben elhunyt Löffler Aurél, a csíkszeredai jégkorongsport egyik megalapítója.

Löffler Aurél 1911. május 23-án Csíkszeredán született, a városban járt általános, majd középiskolába, s Bukarestben szerzett jogi diplomát. Társaival 1929-ben alapították meg a csíkszeredai jégkorongsportot, első hivatalos mérkőzésüket pedig 1931 januárjában játszották a Bukaresti Tenisz Club ellen.

A kiváló sportember - amint arról a szekelyhon.ro oldal kedd esti hírében beszámol - az 1940-es második bécsi döntés után jelentkezett a magyar hatóságoknál, és 1944-ig Máramarosszigeten teljesített szolgálatot. A II. világháború végétől Egerben élt családjával, a város pénzügyi osztályának jogásza volt. Nyugdíjazása után idegenvezetőként tevékenykedett, hat nyelven beszélt folyékonyan.

Az utódok a 2008/2009-es szezon óta együtt szerepelhetnek a magyar csapatokkal a magyar-román MOL Ligában. Az első idényben a HC Csíkszereda nyert a döntőben a városi rivális SC ellen, majd a Vasas tavalyi sikerét követően idén a két helyi csapat összekovácsolásával létrejött HSC Csíkszereda lett a bajnok.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.