felsooktatasi-rangsor.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://felsooktatasi-rangsor.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Kérlelték Gyurcsányt, de nem volt politikai akarat Portik elfogására

Heti Válasz / 2012.08.09., csütörtök 20:03 /
Kérlelték Gyurcsányt, de nem volt politikai akarat Portik elfogására

Noha Portik Tamást jelenleg nem gyanúsítják azzal - szemben Vizoviczki Lászlóval -, hogy lábon megvette a rendőrség egyes döntéshozóit, az elmúlt 8-10 évet mégis zaklatásmentesen élhette végig az egykor legkeresettebb magyar bűnöző.

„A történet szereplői: egy 21 tagú család, akik szeretetben, boldogságban és becsületben éltek. A legutóbbi két évig e család tagja volt unokám, Halmos-Riskó Alma és négy gyermeke is. Életünk utolsó tíz évének - sajnos - meghatározójává vált a gyermekek vér szerinti apja, Portik Tamás, akiről később derült ki számunkra, hogy az Energol-ügyben hírhedtté lett, nyolc évig itthon és külföldön a legveszélyesebbként körözött bűnöző (...). Portik Tamás családunk tagjait rendszeresen, van, amikor életveszélyesen fenyegeti, pszichikai terror alatt tarja, zsarolja, mert törvénytelen tetteit nem voltunk hajlandóak segíteni" - panaszolta el 2005 decemberében Gyurcsány Ferenc akkori kormányfőnek Riskó Tibor.

Az orvos nagyapa később személyesen találkozott a miniszterelnök vezető főtanácsosával, Fejes Jenővel, ám a hivatalnok írásban rögzítette: hatáskör hiányában nincs mit tenniük. Gyurcsányhoz Halmos-Riskó Alma édesanyja is eljutatott egy levelet, később azonban a rendőrségen azt közölték vele: „rosszkor próbálkoztak rossz helyen, jelenleg nincs politikai akarat a Portik-téma rendezésére".

2004 és 2011 között a Halmos-Riskó család tucatszám próbálkozott gyámhivatali, rendőrségi, ügyészségi, közigazgatási hivatali beadványokkal - ám az volt a tapasztalatuk, hogy Portik Tamás mindig előbb értesült a dokumentumok létéről, minthogy a megszólított szervek válaszoltak volna. A nagy számok törvénye alapján kellett volna lennie néhány intézménynek, ahonnan nem „pattannak le", de ilyen nemigen akadt. Mindenesetre egy 2006-os (anonimizált) interjúban Portik Tamás egyértelművé teszi: „Tudom, hol kell olajozni a szekeret, hogy ne nyikorogjon".

Az augusztus 9-én utcára került Heti Válaszban (amely digitális formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható) nem csak a Gyurcsány Ferencnek írt levelekről számolunk be. Megnevezünk 21 olyan volt titkosszolgát, politikust, médiaszemélyiséget és egyéb segítőt, akiknek a „hátán" milliárdossá válhatott Portik Tamás.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.