Már tízezren követelik Pintér Sándortól a Puncs.hu eltüntetését!

/ 2017.10.25., szerda 13:25 /
Már tízezren követelik Pintér Sándortól a Puncs.hu eltüntetését!

Fontos fejlemény, hogy kortárs írók, képzőművészek és egy baloldali párt is tiltakozik a Puncs.hu magyarországi jelenléte ellen. Még fontosabb, hogy a konzervatív CitizenGo petíciós honlapon már tízezernél többen követelik a családromboló, nőket tárgyasító társkeresők eltüntetését.

Nahát, léteznek össznemzeti ügyek Magyarországon! Értsd: baloldaliak, feministák, keresztények, konzervatívok, satöbbi együtt kezdtek felsorakozni valamiért – illetve valami ellen. A Heti Válasz már augusztusban írt a fiatal lányokat gazdag idős férfiakkal összeboronáló Puncs.hu, illetőleg a házasságban, párkapcsolatban élőknek szeretőt szervírozó, azaz hűtlenségre csábító Viszony.hu „társkeresők” hátteréről. A vállalkozás ügyvezetője, Weiler Péter később a hvg.hu-nak arról beszélt, hogy ők csak a nemzetközi trendeket követik, és „létező társadalmi jelenségeknek” kínálnak netes platformot.

Mindezek után a bevallottan keresztény-konzervatív irányultságú CitizenGo honlap petíciót indított Le a fiatalokat kihasználó, nőket tárgyiasító, családromboló társkeresőkkel! címmel, melyben az aláírók azt kérik Pintér Sándor belügyminisztertől, lépjen fel a Puncs.hu és minden hasonló társadalomromboló vállalkozás ellen, és ne engedélyezze e „társkeresők” további tevékenységét. A nagypolitika noszogatása nem logikátlan, hiszen a művelt Nyugaton, konkrétan Belgiumban két miniszter indított jogi eljárást a sugardaddy-szolgáltatók ellen.

A magyar sajtó a CitizenGo projektjét nemigen kapta fel, az a hír viszont, hogy kortárs írók és képzőművészek újabb petíciót indítottak a Puncs.hu magyarországi jelenléte ellen, már végigsöpört a nyilvánosság főbb csatornáin. És az is, hogy a Párbeszéd nevű minipárt feljelenti a Puncs.hu-t kerítés, illetve prostitúció elősegítése bűncselekmények gyanúja miatt.

És akkor most el lehetne kezdeni nyünnyögni, hogy a kortárs művészeknek vajon miért kellett saját petíciót indítani, ha egyszer ott volt az orruk előtt a CitizenGo kezdeményezése, de ez méltatlan lenne a témához – meg persze az is lehet, hogy nem vették észre a már futó konzervatív akciót. A lényeg, hogy a Pintér Sándort célzó felhíváshoz ma befutott a tízezredik aláírás. Repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.