Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

/ 2017.09.14., csütörtök 08:00 /
Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

Csúszással, de elkezdődött az Operaház új logisztikai bázisának a bontása és építése, a bezárt Ybl-palotában pedig arra várnak, hogy megkezdhessék az épület korszerűsítését, és mindeközben kiírták a pályázatot a főigazgatói posztra. Marad-e főigazgató Ókovács Szilveszter, illetve kik lehetnek még jelöltek? Részletek a friss Heti Válaszban.

Egy éve arról számoltunk be, hogy a kormány 2016 augusztusában született határozata szerint 2017-ben végre elkezdődhet az Operaház korszerűsítése, 23,2 milliárd forint állami támogatással. A kormánydöntés értelmében a mostani évad kezdetére fel kellett volna épülnie a színház új logisztikai központjának, az Eiffel Műhelyháznak is, amelyhez külön 14,5 milliárd forintot rendeltek, államilag. Az egykori vasúti járműjavító területén azonban csak júliusban kezdték el a munkálatokat. Az Andrássy úti dalszínházat júliusban szintén bezárták, ott eredményes közbeszerzésről egyelőre nincs hír. Közben kiírták a pályázatot az intézmény főigazgatói posztjára is, mivel Ókovács Szilveszter megbízása 2018 elején lejár. Kérdés, hogy a két nagyberuházást ő vezényelheti-e le.

Az Eiffel Műhelyház alapkőletétele - fotók

Cikkünkben foglalkozunk az építkezések alakulásával, azzal, hogy mi várható és mikorra, és mérlegre tesszük Ókovács intézményvezetői teljesítményét. Igyekeztünk utána járni annak is, hogy rajta kívül kiket hozhat még lázba az Opera igazgatása, hiszen a főnöki szék akár többeknek is vonzó lehet.

 

 

 

Az Opera helyzetével foglalkozó írásunk a Heti Válasz szeptember 14-i lapszámában olvasható, amely elektronikusan a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!