valasz.hu/itthon/tamogatja-hogy-minden-magyarorszagra-kuldott-migrans-evi-9-millio-forintos-tamogatast-kapjon-125532

http://valasz.hu/itthon/tamogatja-hogy-minden-magyarorszagra-kuldott-migrans-evi-9-millio-forintos-tamogatast-kapjon-125532

Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

/ 2017.09.14., csütörtök 08:00 /
Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

Csúszással, de elkezdődött az Operaház új logisztikai bázisának a bontása és építése, a bezárt Ybl-palotában pedig arra várnak, hogy megkezdhessék az épület korszerűsítését, és mindeközben kiírták a pályázatot a főigazgatói posztra. Marad-e főigazgató Ókovács Szilveszter, illetve kik lehetnek még jelöltek? Részletek a friss Heti Válaszban.

Egy éve arról számoltunk be, hogy a kormány 2016 augusztusában született határozata szerint 2017-ben végre elkezdődhet az Operaház korszerűsítése, 23,2 milliárd forint állami támogatással. A kormánydöntés értelmében a mostani évad kezdetére fel kellett volna épülnie a színház új logisztikai központjának, az Eiffel Műhelyháznak is, amelyhez külön 14,5 milliárd forintot rendeltek, államilag. Az egykori vasúti járműjavító területén azonban csak júliusban kezdték el a munkálatokat. Az Andrássy úti dalszínházat júliusban szintén bezárták, ott eredményes közbeszerzésről egyelőre nincs hír. Közben kiírták a pályázatot az intézmény főigazgatói posztjára is, mivel Ókovács Szilveszter megbízása 2018 elején lejár. Kérdés, hogy a két nagyberuházást ő vezényelheti-e le.

Az Eiffel Műhelyház alapkőletétele - fotók

Cikkünkben foglalkozunk az építkezések alakulásával, azzal, hogy mi várható és mikorra, és mérlegre tesszük Ókovács intézményvezetői teljesítményét. Igyekeztünk utána járni annak is, hogy rajta kívül kiket hozhat még lázba az Opera igazgatása, hiszen a főnöki szék akár többeknek is vonzó lehet.

 

 

 

Az Opera helyzetével foglalkozó írásunk a Heti Válasz szeptember 14-i lapszámában olvasható, amely elektronikusan a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

Két évvel azután, hogy a kormány átvállalta az egykori kulturális főváros intézményeinek működtetését, Pécs ismét csődveszélybe került. Tízezrével veszíti el lakóit, gazdasága pedig gyengébb, mint Nyíregyházáé, mégis az ország egyik legerősebb városaként költekezik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.