Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

/ 2017.09.14., csütörtök 08:00 /
Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

Csúszással, de elkezdődött az Operaház új logisztikai bázisának a bontása és építése, a bezárt Ybl-palotában pedig arra várnak, hogy megkezdhessék az épület korszerűsítését, és mindeközben kiírták a pályázatot a főigazgatói posztra. Marad-e főigazgató Ókovács Szilveszter, illetve kik lehetnek még jelöltek? Részletek a friss Heti Válaszban.

Egy éve arról számoltunk be, hogy a kormány 2016 augusztusában született határozata szerint 2017-ben végre elkezdődhet az Operaház korszerűsítése, 23,2 milliárd forint állami támogatással. A kormánydöntés értelmében a mostani évad kezdetére fel kellett volna épülnie a színház új logisztikai központjának, az Eiffel Műhelyháznak is, amelyhez külön 14,5 milliárd forintot rendeltek, államilag. Az egykori vasúti járműjavító területén azonban csak júliusban kezdték el a munkálatokat. Az Andrássy úti dalszínházat júliusban szintén bezárták, ott eredményes közbeszerzésről egyelőre nincs hír. Közben kiírták a pályázatot az intézmény főigazgatói posztjára is, mivel Ókovács Szilveszter megbízása 2018 elején lejár. Kérdés, hogy a két nagyberuházást ő vezényelheti-e le.

Az Eiffel Műhelyház alapkőletétele - fotók

Cikkünkben foglalkozunk az építkezések alakulásával, azzal, hogy mi várható és mikorra, és mérlegre tesszük Ókovács intézményvezetői teljesítményét. Igyekeztünk utána járni annak is, hogy rajta kívül kiket hozhat még lázba az Opera igazgatása, hiszen a főnöki szék akár többeknek is vonzó lehet.

 

 

 

Az Opera helyzetével foglalkozó írásunk a Heti Válasz szeptember 14-i lapszámában olvasható, amely elektronikusan a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.