Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

/ 2017.09.14., csütörtök 08:00 /
Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

Csúszással, de elkezdődött az Operaház új logisztikai bázisának a bontása és építése, a bezárt Ybl-palotában pedig arra várnak, hogy megkezdhessék az épület korszerűsítését, és mindeközben kiírták a pályázatot a főigazgatói posztra. Marad-e főigazgató Ókovács Szilveszter, illetve kik lehetnek még jelöltek? Részletek a friss Heti Válaszban.

Egy éve arról számoltunk be, hogy a kormány 2016 augusztusában született határozata szerint 2017-ben végre elkezdődhet az Operaház korszerűsítése, 23,2 milliárd forint állami támogatással. A kormánydöntés értelmében a mostani évad kezdetére fel kellett volna épülnie a színház új logisztikai központjának, az Eiffel Műhelyháznak is, amelyhez külön 14,5 milliárd forintot rendeltek, államilag. Az egykori vasúti járműjavító területén azonban csak júliusban kezdték el a munkálatokat. Az Andrássy úti dalszínházat júliusban szintén bezárták, ott eredményes közbeszerzésről egyelőre nincs hír. Közben kiírták a pályázatot az intézmény főigazgatói posztjára is, mivel Ókovács Szilveszter megbízása 2018 elején lejár. Kérdés, hogy a két nagyberuházást ő vezényelheti-e le.

Az Eiffel Műhelyház alapkőletétele - fotók

Cikkünkben foglalkozunk az építkezések alakulásával, azzal, hogy mi várható és mikorra, és mérlegre tesszük Ókovács intézményvezetői teljesítményét. Igyekeztünk utána járni annak is, hogy rajta kívül kiket hozhat még lázba az Opera igazgatása, hiszen a főnöki szék akár többeknek is vonzó lehet.

 

 

 

Az Opera helyzetével foglalkozó írásunk a Heti Válasz szeptember 14-i lapszámában olvasható, amely elektronikusan a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.