valasz.hu/itthon/jeszenszky-figyelmezteti-orbanekat-inkabb-merkel-mint-putyin-120137

http://valasz.hu/itthon/jeszenszky-figyelmezteti-orbanekat-inkabb-merkel-mint-putyin-120137

Mari néni is fogja be a száját? – a konzervatív értelmiségi visszaszól

/ 2018.05.06., vasárnap 16:00 /
Mari néni is fogja be a száját? – a konzervatív értelmiségi visszaszól

A kormányt önmérsékletre intő, négy éve megjelent cikkét közölte újra két egyetemi oktató, Hörcher Ferenc és Pócza Kálmán. Utóbbi, az MTA Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársa elmondja, miért hányják falra a borsót. Interjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Ha nem csak forgács, de egy sor védendő fa is hull egyetlen kivágásra érdemes fűrészelése közben, azt hadd tegyem szóvá” – mondja Pócza Kálmán a kormány politikájáról. Pedig a kormánypárti gondolkodók körében elterjedt gondolkodásmód szerint nem kellene neki: értelmiségi finnyogásra semmi szükség.

„Elterjedt ez a gondolkodásmód kormánypártiak között, de akkor tegyük rendbe. Akadémián dolgozom és egyetemen tanítok. Ettől még ugyanannyi jogom van elmondani, amit gondolok, mint Mari néninek az Echo tévé betelefonálós műsorában. Nem képzelem, hogy többet ér a véleményem, de ha csak az szólalhat meg, aki »felelősséget vállal érte választáson«, akkor a 888.hu miért indított rovatot az olvasói leveleknek? Ott egyszerű állampolgárok nyilatkoznak meg »felelősséget nem vállalva«. Ők is fogják be a szájukat? Ilyen logikával oda jutunk, hogy a politikusok lediktálják, amit gondolnak, aztán annyi a nyilvánosság.”

 

 

 

Az interjút, amelyben Pócza Kálmán sorra veszi a kormány erényeit és vállalhatatlan húzásait, a május 3-án megjelenő Heti Válaszban olvashatják. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.