„Más a mércénk” – Kövér László Schmitt Pál távozásáról

/ 2012.04.04., szerda 14:40 /
„Más a mércénk” – Kövér László Schmitt Pál távozásáról

Nem hárította el magától a holnap utcára kerülő Heti Válasznak adott exkluzív interjújában Kövér László ideiglenes köztársasági elnök, hogy követné Schmitt Pált az államfői székben.

Fotó: Sebestyén László

A politikus ugyanakkor hozzátette: „Korábban is volt olyan személy, akit erre a tisztségre alkalmasabbnak gondoltam, most is van". Kövér László még annak felvetését is bántónak találja, hogy Schmitt Pál lemondása után triumfált volna: tudható ugyanis, hogy a Fidesz befolyásos politikusai közül 2010 nyarán ő ellenezte legtovább a volt olimpiai bajnok köztársasági elnökké választását.

„Az LMP titánjainak még sokat kell dolgozniuk, hogy felérjenek Schmitt Pál »méltatlanságának« színvonalára. A nyilas Kuruc.infóval a háta mögött a Jobbik sem tartozik a párbajképes társaságok közé" - mondja Kövér László a plágiumügyben megfogalmazott ellenzéki véleményekről. Az MSZP-t is erősen bírálja, mondván, a szocialista miniszterelnökök múltjának ismeretében nem hitelesek a párt által megfogalmazott kritikák.

A politikus az interjúban arról is beszél, miért ingerült az ügynökügyek ismételt előkerülése miatt és miként kötik majd össze az állambiztonsági iratok szélesebb körű nyilvánosságát a lusztrációval. Kövér László a parlament környékének rekonstrukciója kapcsán úgy vélekedik, a Kossuth tér és a képviselői irodaház közötti térségben egyfajta panteont kellene létrehozni. „Javaslom, hogy a nemzethez kötődő, jobb- és baloldali, valóságosan progresszív történelmi szereplőknek állítsunk szobrot. Vigyük arra a területre Kovács Béla emlékművét, egy Bibó-mementó szerencsére már áll ott. Szégyen, hogy Kéthly Annának nincs szobra, pótolhatnánk ezt a mulasztást is. Erre a részre kerülhetne a most a Vértanúk terén álló Nagy Imre szobra is."

További részletek az április ötödikén megjelenő Heti Válaszban, amely digitalizált formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.