Matolcsy mindenkit meghökkent: „Az állam rossz banktulajdonos!”

/ 2015.12.16., szerda 17:00 /
Matolcsy mindenkit meghökkent: „Az állam rossz banktulajdonos!”

A közszolgáltatásokban fontos a közösségi tulajdon, ám a bankrendszer esetében a tartós állami tulajdon nemcsak felesleges, de káros is – mondja Matolcsy György. Nagyinterjúnk a jegybankelnökkel a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Matolcsy György az interjúban arról beszél, hogy a felzárkózást biztosító tartós növekedés biztosítására önmagában az állam nem képes, ehhez szükség van a piacra és a bankszektorra is.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint nemcsak meghallják azt a banki igényt, hogy az elszámolás után véget érjen a bankrendszer boszorkányüldözése, hanem tovább is mennek azzal, hogy ők maguk 10-12 százalékos tőkearányos jövedelmezőségi szintet látnak kívánatosnak a szektorban.

Matolcsy emellett beszél azokról a hírekről, amelyek szerint vita van az MNB és a Nemzetgazdasági Minisztérium között. Az interjúban természetesen szóba kerülnek a jegybanki ingatlanvásárlások is!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.