valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

http://valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

Mazsihisz-elnök: nem zsidó érdekeket szolgáltak a zsidó kommunisták

Heti Válasz / 2017.09.06., szerda 16:20 /
Mazsihisz-elnök: nem zsidó érdekeket szolgáltak a zsidó kommunisták

„Milyen következtetések levonását teszi lehetővé az, hogy a magyar kommunisták között valóban sokan voltak a zsidók? Szolgált-e bármely »kommunista« uralom, akár az 1919-es, akár az 1948, majd az 1956 utáni korszak bármilyen értelemben »zsidónak« tekinthető érdekeket?” Heisler András, a Mazsihisz elnöke a csütörtöki Heti Válaszban teszi fel ezeket a kérdéseket, és meg is felel rájuk.

„Szokás mondani, hogy Magyarországon a zsidók mindig a politikai baloldalra pozicionálják magukat. A zsidók az európai képzeletben sokáig a mindenkori idegen emblematikus megtestesítői voltak. Ezért minden, akár jobb-, akár baloldalról kezdeményezett idegenellenes propagandakampány, közéleti vagy politikai akció érzékenyen érinti a zsidó közösség tagjait” – fogalmaz az 1947. augusztus 31-i, tömeges csaláson alapuló „kékcédulás” választások 70. évfordulóján Heisler András a Heti Válaszban megjelent publicisztikájában.

A Mazsihisz elnöke írásában azt latolgatja: „Milyen következtetések levonását teszi lehetővé az, hogy a magyar kommunisták között valóban sokan voltak a zsidók? Szolgált-e bármely »kommunista« uralom, akár az 1919-es, akár az 1948, majd az 1956 utáni korszak bármilyen értelemben »zsidónak« tekinthető érdekeket?”

Miközben a szerző leszögezi: a zsidó származású résztvevők valóban „felülreprezentáltak minden felszabadító, az igazságtalan világot igazságossal, az egyenlőtlenséget egyenlőséggel felváltani szándékozó mozgalomban”, úgy véli, ez a tény önmagában, árnyalás nélkül jóformán semmit sem jelent.

 

 

És hogy Heisler András szerint miért is nem szabad egy kalap alá venni a XX. században így vagy úgy közszerepet játszó zsidókat, arról további részletek a szeptember 7-i Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.