valasz.hu/itthon/legy-ferfi-bojte-csaba-a-gyermektelen-40-kozeli-ferfiakhoz-128492

http://valasz.hu/itthon/legy-ferfi-bojte-csaba-a-gyermektelen-40-kozeli-ferfiakhoz-128492

Mazsihisz-elnök: nem zsidó érdekeket szolgáltak a zsidó kommunisták

Heti Válasz / 2017.09.06., szerda 16:20 /
Mazsihisz-elnök: nem zsidó érdekeket szolgáltak a zsidó kommunisták

„Milyen következtetések levonását teszi lehetővé az, hogy a magyar kommunisták között valóban sokan voltak a zsidók? Szolgált-e bármely »kommunista« uralom, akár az 1919-es, akár az 1948, majd az 1956 utáni korszak bármilyen értelemben »zsidónak« tekinthető érdekeket?” Heisler András, a Mazsihisz elnöke a csütörtöki Heti Válaszban teszi fel ezeket a kérdéseket, és meg is felel rájuk.

„Szokás mondani, hogy Magyarországon a zsidók mindig a politikai baloldalra pozicionálják magukat. A zsidók az európai képzeletben sokáig a mindenkori idegen emblematikus megtestesítői voltak. Ezért minden, akár jobb-, akár baloldalról kezdeményezett idegenellenes propagandakampány, közéleti vagy politikai akció érzékenyen érinti a zsidó közösség tagjait” – fogalmaz az 1947. augusztus 31-i, tömeges csaláson alapuló „kékcédulás” választások 70. évfordulóján Heisler András a Heti Válaszban megjelent publicisztikájában.

A Mazsihisz elnöke írásában azt latolgatja: „Milyen következtetések levonását teszi lehetővé az, hogy a magyar kommunisták között valóban sokan voltak a zsidók? Szolgált-e bármely »kommunista« uralom, akár az 1919-es, akár az 1948, majd az 1956 utáni korszak bármilyen értelemben »zsidónak« tekinthető érdekeket?”

Miközben a szerző leszögezi: a zsidó származású résztvevők valóban „felülreprezentáltak minden felszabadító, az igazságtalan világot igazságossal, az egyenlőtlenséget egyenlőséggel felváltani szándékozó mozgalomban”, úgy véli, ez a tény önmagában, árnyalás nélkül jóformán semmit sem jelent.

 

 

És hogy Heisler András szerint miért is nem szabad egy kalap alá venni a XX. században így vagy úgy közszerepet játszó zsidókat, arról további részletek a szeptember 7-i Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.