valasz.hu/itthon/megis-beepitik-a-feneketlen-to-kornyeket-nyilt-level-simicskonak-127502/?page=2&order=datum_kezdo&orderMode=DESC

http://valasz.hu/itthon/megis-beepitik-a-feneketlen-to-kornyeket-nyilt-level-simicskonak-127502/?page=2&order=datum_kezdo&orderMode=DESC

Mazsihisz-elnök: nem zsidó érdekeket szolgáltak a zsidó kommunisták

Heti Válasz / 2017.09.06., szerda 16:20 /
Mazsihisz-elnök: nem zsidó érdekeket szolgáltak a zsidó kommunisták

„Milyen következtetések levonását teszi lehetővé az, hogy a magyar kommunisták között valóban sokan voltak a zsidók? Szolgált-e bármely »kommunista« uralom, akár az 1919-es, akár az 1948, majd az 1956 utáni korszak bármilyen értelemben »zsidónak« tekinthető érdekeket?” Heisler András, a Mazsihisz elnöke a csütörtöki Heti Válaszban teszi fel ezeket a kérdéseket, és meg is felel rájuk.

„Szokás mondani, hogy Magyarországon a zsidók mindig a politikai baloldalra pozicionálják magukat. A zsidók az európai képzeletben sokáig a mindenkori idegen emblematikus megtestesítői voltak. Ezért minden, akár jobb-, akár baloldalról kezdeményezett idegenellenes propagandakampány, közéleti vagy politikai akció érzékenyen érinti a zsidó közösség tagjait” – fogalmaz az 1947. augusztus 31-i, tömeges csaláson alapuló „kékcédulás” választások 70. évfordulóján Heisler András a Heti Válaszban megjelent publicisztikájában.

A Mazsihisz elnöke írásában azt latolgatja: „Milyen következtetések levonását teszi lehetővé az, hogy a magyar kommunisták között valóban sokan voltak a zsidók? Szolgált-e bármely »kommunista« uralom, akár az 1919-es, akár az 1948, majd az 1956 utáni korszak bármilyen értelemben »zsidónak« tekinthető érdekeket?”

Miközben a szerző leszögezi: a zsidó származású résztvevők valóban „felülreprezentáltak minden felszabadító, az igazságtalan világot igazságossal, az egyenlőtlenséget egyenlőséggel felváltani szándékozó mozgalomban”, úgy véli, ez a tény önmagában, árnyalás nélkül jóformán semmit sem jelent.

 

 

És hogy Heisler András szerint miért is nem szabad egy kalap alá venni a XX. században így vagy úgy közszerepet játszó zsidókat, arról további részletek a szeptember 7-i Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!