valasz.hu/itthon/betiltani-a-babamento-inkubatort-eory-ajandok-vitaja-herczog-mariaval-115995

http://valasz.hu/itthon/betiltani-a-babamento-inkubatort-eory-ajandok-vitaja-herczog-mariaval-115995

Medgyessy: Orbán győzni fog 2018-ban

/ 2017.11.07., kedd 09:00 /

Hosszú interjút adott az Indexnek Medgyessy Péter volt miniszterelnök. Sok mindenről beszélt: kormányról, ellenzékről, a miniszterelnök elismerendő húzásairól, Orbán lehetséges kihívójáról, volt pártja hanyatlásáról. Néhol nem finomkodik, például a jövő évi választásokkal kapcsolatban.

„Nagy a valószínűsége annak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megnyeri a választásokat. Hogy milyen többségük lesz, kérdés. De azt saccolom, hogy meglesz az abszolút többségük is. Azt viszont nem hiszem, hogy a kétharmadot elérik.” Ugyanakkor: „Még ha jól is kormányoz valaki, nem feltétlenül hasznos nyolc év után még újabb négy évet kapni. Ez elkényelmesíti a kormányzó erőt, amely meg akarja őrizni, amit elért, és nem az újdonságokban gondolkodik. (…) Az idő fogja Orbán leváltását megoldani, nem az ellenzék.”

De miért van ez így? Medgyessy szerint azért, mert „az ellenzék nem tud most alternatívát mutatni, nincs olyan üzenete, amely megszólítaná emberek tömegét. (…) Ugyanakkor Orbán Viktor érdeme, hogy sok mindenre ráérez abból, ami a világban körülöttünk folyik” – a közmunkát például helyesli, a határkerítésnél pedig neki sem lett volna jobb ötlete, igaz, utóbbit – akármit is jelentsen – „több empátiával adta volna el”. De bárhogy is: „felelős ellenzéki nem is mondhatja, hogy mindent el kell törölni, amit Orbán alkotott. A megszüntetve megőrizni itt a helyes megközelítés.”

A volt kormányfő itt még nem hagyta abba a baloldali ellenzéknek szánt kritikáit, szerinte az MSZP 2010 óta eltékozolta az éveket. De nemcsak az MSZP: Gyurcsányt is beleértve, aki ugyan új erőként akarja pozícionálni magát, de régi anyagból van gyúrva. Felkészülhettek volna egy nagy változtatásra, megújulásra, de a középszer volt és maradt a jellemző. (…) Ki kell mondanom, hogy a középszer a jellemző a szocialista párt vezetőire. (…) Nem igazán látom most, mi az MSZP célja: kormányváltás vagy önmaga építése.”

De akkor, ki ha nem a szocialisták? „Olyat látok, aki kinőhet igazán jó személyiséggé, és megküzdhet Orbánnal. (…) Ő Szél Bernadett. Jó a kisugárzása. Nyitott ember, megnyerő személyiség, és egy új légkört, levegőt tud hozni, mert egy nő másképp látja a világot, és Magyarországra nagyon ráférne, hogy egy nő, egy asszony vezesse. Ez a férfias, macsó hadakozás egy idő után unalmassá válik, és az emberek így el is veszítik a politika iránti érdeklődésüket. Szél Bernadett jót tenne az országnak.”

Egy korábbi, nagy port kavart véleményét Medgyessy továbbra is tartja: Ha az ellenzék nagyon elszánt, hogy le akarja váltani a kormányt, akkor matematikailag csak a Jobbikkal lehetséges. Nem mondom azt, hogy ez elvszerű. De mondjon már valamit a politikában, ami nagyon elvszerű! (…) Ha van egy közös minimumprogram, akkor el tudom képzelni, (hogy együtt kormányozzanak).”

A teljes interjút itt olvashatja.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.