valasz.hu/itthon/feneketlen-tavi-ingatlanugy-lazar-janos-900-millios-mutyiba-tenyerelt-bele-felsikerrel-129166

http://valasz.hu/itthon/feneketlen-tavi-ingatlanugy-lazar-janos-900-millios-mutyiba-tenyerelt-bele-felsikerrel-129166

Még egy tettes lehet: fordulat az alsóörsi rendőrgyilkosságban

B. B. / 2010.08.11., szerda 05:43 /
Még egy tettes lehet: fordulat az alsóörsi rendőrgyilkosságban

A múlt heti alsóörsi gyilkosság ügyében továbbra is egy sötét terepjáróról beszélnek, miután a Blikknek is megszólaló névtelenségbe burkolózó tanú állítja, hogy nem Skodát látott elhajtani a helyszínről.

Az elsőként helyszínre siető szemtanú úgy véli, volt egy társa az elkövetőnek. Többek között az ő vallomása alapján kerestek az első órákban fekete terepjárót a hatóságok.

Egy másik szemtanú, egy Alsóörsön nyaraló nő pedig látta a kora esti órákban a sötétlila Skoda Octaviát a parti sétány közelében, ezért valószínűsíthető, hogy Sz. Bálint már korábban a helyszínen tartózkodott.

A Blikk információi szerint olyan állampolgári bejelentéseket is regisztráltak a nyomozók, amelyek szerint Sz. Bálint összefüggésbe hozható egy ugyancsak svájci-magyar állampolgárral, H. Sebastiannal. A szintén bázeli illetőségű, büntetett előéletű férfi állítólag Svájc és Magyarország között üzletelt többek között kábítószerrel és fegyverekkel, ezért nem kizárt, hogy köze van a múlt szerdán történt tragédiához is.

A Népszabadság cikkében is az áll, hogy nem bizonyítható: az Alsóörsön augusztus 4-én lelőtt Gamauf József főtörzsőrmester és a feltételezett gyilkos szexuális érdeklődése azonos lett volna, ezért nem tudni, hogy a célpont valóban ő volt-e.

Mind Gamauf János családja, mind Sz. Bálint Alsóörsön élő nagymamája továbbra is határozottan cáfolta, hogy a két férfi intim kapcsolatban állt volna egymással. Elmondásuk szerint nem is ismerték egymást.

A múlt héten a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalosan azt közölte, hogy a Felsőörs határában lakossági bejelentés alapján megtalált Sz. Bálint öngyilkos lett, közvetlen közelről leadott lövés végzett vele.

Helyszínt biztosító rendőr Alsóörsön: még nincs vége

Az ügyészség az idegenkezűséget, azaz, hogy gyilkosság lehetőségét kizárta., ugyanakkor egy később a Blikk által megszólaltatott vadász arról számolt be, hogy két lövést hallott.

Egy, a lap által megkérdezett szakértő elvben nem zárta ki, hogy automata fegyverből két vagy több lövedék is távozzon - feltéve, hogy a fegyver tűzváltó karját az öngyilkosjelölt előzőleg sorozatlövésre állította -, de ennek kicsi a valószínűsége. Ha valóban több lövés dördült, akkor Sz. vagy elhibázta az első lövését, vagy volt még valaki a helyszínen, aki "segített neki" az öngyilkosságban - olvasható a cikkben.

Egy nevének elhallgatását kérő rendőrségi tisztviselő a Blikk korábbi hírére reagálva úgy nyilatkozott a Népszabadságnak, hogy nem a kettős gyilkossághoz használt automata fegyver, hanem egy pisztoly segítségével végzett magával Sz. Bálint.

"A rendőrnek, a hivatásának is szólhatott az elkövetett bűncselekmény. Tehát mindkettőről szólt és mindkettőnek üzent valamit" - nyilatkozott az üggyel kapcsolatban az ATV-nek Végh József kriminálpszichológus.

A szakember szerint ha nem munkavégzés közben történik a gyilkosság, akkor annak egyértelműen magán jellegű probléma áll a hátterében, azonban ez esetben az elkövetőnek fontos volt az is, hogy a 29 éves rendőr munkavégzés közben, egyenruhában haljon meg. Elképzelhető ugyanis, hogy a gyilkos nemcsak a személyre, hanem magára a rendőrségre, mint testületre is haragudott.

Minden jel arra utal, hogy hosszas nyomozás várható az ügyben, hiszen elkerülhetetlennek látszik, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség jogsegély keretében felkérje a svájci hatóságokat, tárják fel a svájci-magyar kettős állampolgárságú Sz. Bálint bázeli kapcsolatait, életvitelét, hallgassák ki ismerőseit, munkatársait és lövészklub-társait.

 Forgalomkorlátozásokra kell számítani szerdán délután Alibánfán, az egy héttel ezelőtti alsóörsi lövöldözés civil áldozatának temetése idején - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-t.

 

A rendőrség közleménye szerint várhatóan 14 órától 16.30-ig, vagyis a gyászszertartás ideje alatt a Zalaegerszeget Sümeggel összekötő 7328-as számú úton kell forgalmi korlátozásra számítani. A zalai főkapitányság arra is felhívta a figyelmet, hogy a temetés ideje alatt Alibánfán és a környező települések közterületein fokozott rendőri jelenlétet biztosít.

Németh István, a 21 éves Ádám édesapja múlt pénteken az MTI-nek elmondta: az alibánfai önkormányzat saját halottjának tekinti fiát, akit Gamauf János rendőr főtörzsőrmesterrel együtt múlt szerdán halálos lövés Alsóörsön. Az apa már akkor közölte: minden bizonnyal sokan lesznek a temetésen, de fiát a sajtó nyilvánosságának kizárásával szeretnék végső nyugalomra helyezni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.