Jövő héten tárgyalja a Fidesz Papcsák ügyét

/ 2011.03.08., kedd 18:07 /

Jövő hét szerdán foglal állást a Fidesz-frakció etikai bizottsága Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, zuglói polgármester költségtérítése ügyében.

Jövő hét szerdán foglal állást a Fidesz-frakció etikai bizottsága Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, zuglói polgármester költségtérítése ügyében - erősítette meg az MTI információját kedden Krakkó Ákos, a kormánypárti képviselőcsoport sajtófőnöke.

Az MSZP szóvivője, Török Zsolt múlt szombaton arra szólította fel Papcsák Ferencet, hogy mondjon le parlamenti képviselői mandátumáról, mert - mint mondta - az önkormányzattól is felvette 175 ezer forintos költségtérítését, és az Országgyűléstől is kapott 278 ezer forintos választókerületi pótlékot. A törvény szerint erre azonban nem volt jogosult: vagy az önkormányzattól nem szabadott volna felvennie a költségtérítést, vagy az Országgyűléstől kapott összeget kellett volna csökkenteni az önkormányzattól kapott pénzzel - közölte.

Krakkó Ákos az MTI-nek kedden azt mondta: a Fidesz etikai bizottsága várhatóan Papcsák Ferenc esetében is szigorú döntést fog hozni a jogellenesen felvett költségtérítéssel kapcsolatban, csakúgy, mint hétfő este a szintén fideszes Zsiga Marcell ügyében. Utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta: a miskolci alpolgármester Zsiga Marcellt a törvényellenesen felvett költségtérítéséhez képest - ami a hírekkel ellentétben nem többmilliós tétel - jelentős büntetésre, 150 ezer forintos pénzbírságra kötelezték, további 100 ezer forintot pedig jótékony célra ajánlott fel a politikus.

A sajtófőnök Török Zsolt szavaira reagálva közölte: Zsiga Marcell ahogyan korábban, úgy az etikai bizottság ülésén is beismerte, hogy hibázott, ezt azonban szocialista politikus még soha nem tette meg, "nem hallhattunk még bocsánatkérést amiatt, hogy a szocialisták eladósították az országot". "Zsiga Marcell visszafizeti a jogtalanul felvett költségtérítést. A szocialistáktól is joggal várhatja el az ország, hogy megtérítsék az elmúlt nyolc évben okozott többmilliárdos kárt" - tette hozzá Krakkó Ákos, megjegyezve: ha ezt megteszik az MSZP-sek, és politikai bűneik miatt is bocsánatot kérnek, "akkor komolyan tudjuk venni Török Zsoltot, addig azonban nem".

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.