Megbuktatnák Orbánt? – Török és G. Fodor a veszprémi voksolásról

/ 2014.12.03., szerda 16:03 /
Megbuktatnák Orbánt? – Török és G. Fodor a veszprémi voksolásról

Elindul-e Simicska Lajos az egyéni mandátumért? Meg akarja-e buktatni Orbán Viktort? S az amerikaiak? Ők erre hajtanak? Megszokott elemzőpárosunk, G. Fodor Gábor és Török Gábor a Fideszen belüli háborút és a veszprémi időközi választást is körüljárja. Páros interjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

A múlt héten néhány napig úgy tűnt, Török Gábor is indul a veszprémi egyéni mandátumért. Amikor aztán Simicska Lajos megerősítette, hogy ő is gondolkodik a dolgon, Török arra jutott: nem szeretne „ott állni egy mezőn, amely fölött nem molylepkék repdesnek, hanem saskeselyűk köröznek”. G. Fodor ugyanakkor nem hiszi, hogy Simicska valóban elindul, „persze ha sokszor elmondjuk, hogy nem fog, akkor lehet, hogy mégis el fog. Csak azért is. A múlt hét viszont inkább a beköszönésről szólt, annak jelzéséről, hogy a politikai erőtér más konfliktusok alapján fog szerveződni, mint eddig”.

S hogy miért érné meg Simicska Lajosnak az indulás?

TG: Szerintem nem zárható ki, hogy meg akarja buktatni a miniszterelnököt.

– Egy esetleges veszprémi mandátummal?

– TG: Nem ez a lényeg, az indulási szándék bejelentése csak az út egyik állomása lehet. Híradás. Azért nem mondom, hogy hadüzenet, mert a háború már zajlik. Nem is biztos, hogy indulnia vagy győznie kell. Lehet, hogy most számára elég, ha zavart kelt, ha megágyaz a Fidesz vereségének. Ha ártani tud.

– GFG: Ha ez lenne a tét, az komoly következményekkel járna. A Fidesz tele van kettős kötődésű hősökkel és gazdátlan szamurájokkal, akik talán nem is tudják, kihez is igazodjanak.

– TG: Pontosan. Simicska Lajos befolyása – a pénzen túl – éppen ebből származik: azokból, akik iránta, vagy iránta is lojálisak. És ne felejtsük el a médiát sem. Óriási erő.

– GFG: Néhány hónapja még arról lehetett olvasni, hogy átvétel készül a kormányközeli médiában. Ma nem így néz ki a dolog.

A teljes nagyinterjú a december 4-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.