Megépül a budapesti Jurassic Park: mutatjuk a látványtervet

/ 2015.07.15., szerda 19:02 /
Megépül a budapesti Jurassic Park: mutatjuk a látványtervet

Csekély visszhangot váltott ki, amikor Lázár János a minap ismertette, hogyan alakul át a Liget Budapest beruházás, pedig rengeteg a változás. A legérdekesebb az, ami a kancelláriaminiszter felsorolásából kimaradt: az építészeti és a fotómúzeum kockája, valamint az új Néprajzi Múzeum. Már korábban is nyílt titoknak számított, hogy a két szimmetrikus kocka a Városligeti fasor torkolatában nem fog megépülni. A Néprajzi Múzeum esetében is a francia építészek tervével lehetett baja a kormánynak, mivel a Kossuth téri Igazságügyi Palotából továbbra is szeretnék az intézményt kiköltöztetni.

A történelmi épületek rekonstrukciója és a Magyar Zene Háza mellett a kormány támogatott két olyan beruházást, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a Liget Budapesthez, de a Városliget jövője szempontjából meghatározó jelentőségűek: az állatkert fejlesztéseit és egy új cirkuszközpont megépítését. Ezek eddig „szélárnyékban” maradtak a Ligetről szóló viták során, pedig számos kérdést felvetnek. Hogy mást ne mondjunk, a biodóm „lábnyomában” ma többek közt öreg platánok is állnak, és Lányi András, az ismert környezetvédő azt mondta, az egész építmény valahol félúton lesz Disneyland és a Jurassic Park között. Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője viszont gyakorlati és koncepcionális érvek sokaságát sorakoztatta fel lapunknak a projekt mellett.

 

A Liget Budapest átdolgozásáról szóló teljes cikkünk a július 16-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.