valasz.hu/itthon/ami-most-tortent-szinte-peldatlan-torok-kontra-mraz-a-kampanyrol-127226

http://valasz.hu/itthon/ami-most-tortent-szinte-peldatlan-torok-kontra-mraz-a-kampanyrol-127226

Mégsem tiltották ki a Belvárosból a segwayeket – ez történt valójában

/ 2018.08.02., csütörtök 15:00 /
Mégsem tiltották ki a Belvárosból a segwayeket – ez történt valójában

A hírekkel ellentétben nem tiltották ki Budapest belvárosából a Segwayeket, viszont már inzultus is érte a rajtuk várost néző turistákat. Az eszköz nem önmagában zavaró, hanem a tömegturizmus tüneteként. Háttér a digitális Heti Válasz friss számában.

Májusában híre ment, hogy egy segwayjel közlekedő nő a budavári Tóth Árpád sétányon elütött egy gyereket. Bár kiderült, hogy a mentő nem a gyermekért, hanem az őt sikeresen kikerülő, de a manőver közben eleső segwayezőért jött ki, az I. kerületi képviselő-testület június végi ülésén eleget tett a kitiltást követelők óhajának. Néhány héttel korábban az V. kerület hozott hasonló rendeletet, Budapesten kívül pedig Balatonfüred.

A teljes sajtón végigment, hogy ebből a két kerületből „kitiltották” a segwayeket. Ez így nem igaz, ám sokan még ellenségesebben viszonyultak az így közlekedőkhöz. „A VI. kerületben, ahol semmilyen rendelet nem született, lelökték egy turistánkat a segwayről, a Kossuth tér azon részén pedig, ami nem esik a tiltás hatálya alá, az idegenvezetőnket lökdösték” – számol be a Heti Válasznak az egyik legrégebbi budapesti túraszervező cég munkatársa.

Mit mond valójában a két rendelet és a KRESZ a segwayekről? Miért csak ott vált ki indulatot ez az eszköz, ahol az Airnbnb vagy épp a kocsmaturizmus is?

címlap2018_08_02_300px

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletek a Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.