valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

http://valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

Megszólal a Sziget orvosa: „Ez nem kábítószeres fetrengés!”

/ 2016.08.07., vasárnap 12:00 /
Megszólal a Sziget orvosa: „Ez nem kábítószeres fetrengés!”

Országos botrány kerekedett abból, hogy a kanadai DVBBS testvérpár eszméletlen lányokat hagyott az öltözőjében a Balaton Soundon. Mindig is ilyen volt ez a popszakma – mondják erre sokan, ám az eset korántsem intézhető el egy kézlegyintéssel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ha a zenekar megvárja, hogy a lányok magukhoz térjenek, valószínűleg nincs ügy. De vajon mennyire vannak veszélyben a fiatalok a zenei fesztiválokon? „Nem lehet azt mondani, hogy ezek a fesztiválok kábítószeres fetrengések lennének. Összességében az idei fesztivál kábítószer és alkohol szempontjából is nyugodtabb volt a korábbiaknál” – állítja a Sziget orvosaként ismert Szeles Géza, aki 28 éve látja el jelentős fesztiválok egészségügyi biztosítását. Elismeri: egy nagyobb fesztiválon könnyű olyan helyzetbe kerülni, hogy valaki nem tudja, mi történt vele – ám egy szórakozóhelyen, ahol nincs orvosi ellátás, még könnyebb valakit bedrogozni.

„Mindaddig, amíg bizonyítást nem nyer, hogy mi is történt pontosan a kanadai zenészek öltözőjében, minden csak találgatás, amiből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Sőt, még a súlyos esetekből sem szabad átlagot vonni” – figyelmeztet Zacher Gábor toxikológus. Szerinte meg kell tanulni együtt élni a kábítószerekkel: alapvetően jó mintákkal lehetne segíteni a fiatalokat. Gyurkó Szilvia jogász, emberi jogi szakértő szerint „azért, mert egy jelenség régtől fogva létezik, még nem biztos, hogy elfogadható”.

 

 

 

 

A teljes cikk elolvasható a Heti Válasz augusztus 5-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.