heti-valasz.hu/itthon/kideritettuk-ezt-az-oriasbizniszt-is-az-allami-eximbank-penzeli-116709

http://heti-valasz.hu/itthon/kideritettuk-ezt-az-oriasbizniszt-is-az-allami-eximbank-penzeli-116709

Megvan a terv: így fog kinézni a Moszkva Kálmán téri új óra!

/ 2015.03.19., csütörtök 15:30 /

Digitális lesz, mégis felidézi a korábbi legendás órát a Moszkva/Széll Kálmán téri új időmérő szerkezet. De ne szaporítsuk a szót, jöjjön a lényeg, azaz a látványterv.

„A felújított Széll Kálmán térre kerülő új óra nemcsak az időt mutatja majd, hanem mobilalkalmazások és betonba épített érzékelők segítségével összeköttetésben lesz a téren járókkal” – írja a legújabb Heti Válasz Pest-Budai Látkép című melléklete. A szövegből kiderül, hogy a feladattal megbízott Szövetség ’39 nevű társaság a digitális órát egy hat méter magas oszlop tetejébe építi be – lásd a mellékelt látványtervet.

„Örülnénk, ha az óránk olyan ikonikus tárggyá válna, mint az elődje. Bár sokan szerették és szépnek tartották a régit, a tér megújult építészeti arculatához illeszkedő új óra tervezésére kértek fel minket” – mondja Bakó Zsófia építész, hozzátéve, hogy az óra sziluettjét az Építész Stúdió álmodta meg. A téren az antracitszürke lesz a meghatározó szíb, az óra háromszög alapú oszlopa is betonból készül. A tervezőknek az a céljuk, hogy órájuk az évek múlásával se veszítse el aktualitását, ugyanakkor arra törekedtek, hogy azok is a magukénak érezzék, akik a régit megszerették. „Óránk emléket állít elődjének, és az oldalán kirajzolódik annak körvonala” – árulja el Bakó Zsófia.

A Széll Kálmán tér egyébként a tervek szerint 2016 februárjára újul meg. A tér régi óráját a felújítási munkálatok során leszerelték. Egy magánszemély megvásárolta és tartós letétbe adta a Kiscelli Múzeumnak. Az órát a múzeumba szállították, egy ősszel nyíló – a tér történetét bemutató – időszaki kiállításon megtekinthető lesz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.