Megzakkant az ATV – Élő adásban gurult el a gyógyszer

/ 2014.12.09., kedd 11:58 /
Megzakkant az ATV – Élő adásban gurult el a gyógyszer

„Beindult a mémgyár az interneten” – ezzel a felütéssel kezdte exkluzív összeállítását az ATV híradója, és, sajnos, nem először tesznek így – sőt, a hülyeség annyira ragadós, hogy az MTV hírműsorában is láthattunk már „mémválogatást”.

Ráadásul mindezt valami elképesztően bornírt nyelvezettel teszik: az még hagyján, hogy az „ebből meríthetett ihletet a Facebook közössége” nagyjából úgy hangzik, mint a „küldjenek egy posztot az internetes világhálómra”. De a „netes népművészek elárasztották mémjeikkel a világhálót” már egyenesen olyan, mint ha Hernádi Miklós halhatatlan Közhelyszótárából másolták volna, lásd: „A jég kis művészei birtokukba vették a városligeti Műjégpályát. Csak az első lépés nehéz. (Botladozó kisgyermek fényképével.)

Könyörgöm, ennyi felesleges hely van egy országos tévécsatorna híradójában? Nem tudják kitölteni az adásidőt? Nem érkezett meg a 700-as klub legfrissebb anyaga? Vagy mi ez az egész ócskaság? Ennyi erővel diavetítést is tarthatna Bánó „Miért töröltem a homlokom?” András, pálcával mutogatva a segítségre szoruló nézőknek, hogy min kell nevetni, mi is olyan vicces ezeken a vicces képeken:

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.