Megzakkant az ATV – Élő adásban gurult el a gyógyszer

/ 2014.12.09., kedd 11:58 /
Megzakkant az ATV – Élő adásban gurult el a gyógyszer

„Beindult a mémgyár az interneten” – ezzel a felütéssel kezdte exkluzív összeállítását az ATV híradója, és, sajnos, nem először tesznek így – sőt, a hülyeség annyira ragadós, hogy az MTV hírműsorában is láthattunk már „mémválogatást”.

Ráadásul mindezt valami elképesztően bornírt nyelvezettel teszik: az még hagyján, hogy az „ebből meríthetett ihletet a Facebook közössége” nagyjából úgy hangzik, mint a „küldjenek egy posztot az internetes világhálómra”. De a „netes népművészek elárasztották mémjeikkel a világhálót” már egyenesen olyan, mint ha Hernádi Miklós halhatatlan Közhelyszótárából másolták volna, lásd: „A jég kis művészei birtokukba vették a városligeti Műjégpályát. Csak az első lépés nehéz. (Botladozó kisgyermek fényképével.)

Könyörgöm, ennyi felesleges hely van egy országos tévécsatorna híradójában? Nem tudják kitölteni az adásidőt? Nem érkezett meg a 700-as klub legfrissebb anyaga? Vagy mi ez az egész ócskaság? Ennyi erővel diavetítést is tarthatna Bánó „Miért töröltem a homlokom?” András, pálcával mutogatva a segítségre szoruló nézőknek, hogy min kell nevetni, mi is olyan vicces ezeken a vicces képeken:

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.