heti-valasz.hu/itthon/a-veghajraban-a-fideszre-hatalmas-veszely-leselkedik-a-cikisedes-128010

http://heti-valasz.hu/itthon/a-veghajraban-a-fideszre-hatalmas-veszely-leselkedik-a-cikisedes-128010

Melyik a legjobb egyetem? Itt a 2013-as Felsőoktatási Rangsor

Heti Válasz / 2013.11.27., szerda 11:28 /
Melyik a legjobb egyetem? Itt a 2013-as Felsőoktatási Rangsor

November 28-án került az újságosstandokra a Heti Válasz új felsőoktatási rangsora. A kutatás a tavalyi felvételi eljárásban legnépszerűbb 15 szak esetében rangsorolja az intézményeket. Összeállításunkat idén első alkalommal jelentetjük meg közösen a felvi.hu portált kezelő az Educatio Nonprofit Kft.-vel.

A Heti Válasz ezúttal nem összevont, abszolút egyetemi rangsorokat készít, hanem a felvételizőknek kíván segítséget nyújtani abban, hogy megtudják: az őket érdeklő képzés melyik intézményben a legjobb az országban. 

Tizenöt rangsorunkból hat esetében a Budapesti Corvinus Egyetem végzett az első helyen, így akár az ország legjobb egyetemének is nevezhetjük. Ugyancsak kiemelkedik az intézmények mezőnyéből a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Az Educatio Kft. kiterjedt adatbázisainak köszönhetően idén a korábbiaknál lényegesen mélyebb, megbízhatóbb, szilárd módszertani alapokon nyugvó kiadványt jelentethetünk meg. A Felvi-rangsorok több mint tízéves, többször felülvizsgált és módosított módszertanának megfelelően az idei kiadvány a felvett hallgatók kiválóságára fókuszál, azt igyekszik minél több rangsormutató felhasználásával bemutatni.

A mellékletet kiegészítettük a legjobb intézmények legjobb szakjain oktató sztártanárok portréjával, valamint bemutatjuk, mennyit ér a diploma az egyes képzési területeken. A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatsorai segítségével hiteles mutatókkal rendelkezünk a várható keresetekről, a munkakeresés átlagos időtartamáról, illetve a külföldi munkavállalás gyakoriságáról. A felvételizők döntését segíti a külföldi ösztöndíj-lehetőségek részletes bemutatása is. Az egyetemista élet költségeit összehasonlító táblázatok, elemzések segítségével a pályaválasztás előtt álló fiatalok eldönthetik, melyik hazai egyetemi városban éri meg leginkább tanulni, illetve mennyibe kerül egyetemistának lenni a nyugat-európai nagyvárosokban.

Rangsorunk a Heti Válasz november 28-i számában olvasható. Lapunk digitális formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.