„Melyik nem kellett volna?” – díjnyertes magyar szülők a 11 gyermekükről

/ 2016.12.24., szombat 19:00 /
„Melyik nem kellett volna?” – díjnyertes magyar szülők a 11 gyermekükről

Írásunkban arra is szeretnénk választ adni, hogyan lehet elkerülni azt a csapdahelyzetet, amely miatt sok család nem vállal újabb gyermekeket, mert már az első a fejükre nő, ő hozza meg a döntéseket, és kisführerként irányítja a szülőket.„Mi inkább azt valljuk, hogy legyen meg a sziklaszilárd erkölcsi alap, legyenek meg a korlátok, amik a helyes utat szegélyezik, és e kettőre alapozva bízunk benne, hogy a nekik szánt utat fogják bejárni, és az jó irányba visz.

Egy gyerek csak akkor fejlődik érzelmileg egészségesen, ha pontosan kijelölt határok között tud mozogni, mert ez adja meg az érzelmi biztonságát. Tudni kell, hogy mit tartunk helyes viselkedésnek és mi az, amit már nem engedünk meg” – vallják erről a Papp-szülők. Akik arról is beszélnek, miért kapcsolják be ritkán a televíziót, és érik el, hogy minden gyermekük tudatában legyen egyediségének, a saját képességeinek, tehetségének, amit gyermekprogramok sokaságával már egész kicsi korban kibontakoztathatnak.

 

 

 

 

Részletek a december 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.