valasz.hu/itthon/legy-ferfi-bojte-csaba-a-gyermektelen-40-kozeli-ferfiakhoz-128492

http://valasz.hu/itthon/legy-ferfi-bojte-csaba-a-gyermektelen-40-kozeli-ferfiakhoz-128492

„Melyik nem kellett volna?” – díjnyertes magyar szülők a 11 gyermekükről

/ 2016.12.24., szombat 19:00 /
„Melyik nem kellett volna?” – díjnyertes magyar szülők a 11 gyermekükről

Írásunkban arra is szeretnénk választ adni, hogyan lehet elkerülni azt a csapdahelyzetet, amely miatt sok család nem vállal újabb gyermekeket, mert már az első a fejükre nő, ő hozza meg a döntéseket, és kisführerként irányítja a szülőket.„Mi inkább azt valljuk, hogy legyen meg a sziklaszilárd erkölcsi alap, legyenek meg a korlátok, amik a helyes utat szegélyezik, és e kettőre alapozva bízunk benne, hogy a nekik szánt utat fogják bejárni, és az jó irányba visz.

Egy gyerek csak akkor fejlődik érzelmileg egészségesen, ha pontosan kijelölt határok között tud mozogni, mert ez adja meg az érzelmi biztonságát. Tudni kell, hogy mit tartunk helyes viselkedésnek és mi az, amit már nem engedünk meg” – vallják erről a Papp-szülők. Akik arról is beszélnek, miért kapcsolják be ritkán a televíziót, és érik el, hogy minden gyermekük tudatában legyen egyediségének, a saját képességeinek, tehetségének, amit gyermekprogramok sokaságával már egész kicsi korban kibontakoztathatnak.

 

 

 

 

Részletek a december 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.