„Melyik nem kellett volna?” – díjnyertes magyar szülők a 11 gyermekükről

/ 2016.12.24., szombat 19:00 /
„Melyik nem kellett volna?” – díjnyertes magyar szülők a 11 gyermekükről

Írásunkban arra is szeretnénk választ adni, hogyan lehet elkerülni azt a csapdahelyzetet, amely miatt sok család nem vállal újabb gyermekeket, mert már az első a fejükre nő, ő hozza meg a döntéseket, és kisführerként irányítja a szülőket.„Mi inkább azt valljuk, hogy legyen meg a sziklaszilárd erkölcsi alap, legyenek meg a korlátok, amik a helyes utat szegélyezik, és e kettőre alapozva bízunk benne, hogy a nekik szánt utat fogják bejárni, és az jó irányba visz.

Egy gyerek csak akkor fejlődik érzelmileg egészségesen, ha pontosan kijelölt határok között tud mozogni, mert ez adja meg az érzelmi biztonságát. Tudni kell, hogy mit tartunk helyes viselkedésnek és mi az, amit már nem engedünk meg” – vallják erről a Papp-szülők. Akik arról is beszélnek, miért kapcsolják be ritkán a televíziót, és érik el, hogy minden gyermekük tudatában legyen egyediségének, a saját képességeinek, tehetségének, amit gyermekprogramok sokaságával már egész kicsi korban kibontakoztathatnak.

 

 

 

 

Részletek a december 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.