„Melyik nem kellett volna?” – díjnyertes magyar szülők a 11 gyermekükről

/ 2016.12.24., szombat 19:00 /
„Melyik nem kellett volna?” – díjnyertes magyar szülők a 11 gyermekükről

Írásunkban arra is szeretnénk választ adni, hogyan lehet elkerülni azt a csapdahelyzetet, amely miatt sok család nem vállal újabb gyermekeket, mert már az első a fejükre nő, ő hozza meg a döntéseket, és kisführerként irányítja a szülőket.„Mi inkább azt valljuk, hogy legyen meg a sziklaszilárd erkölcsi alap, legyenek meg a korlátok, amik a helyes utat szegélyezik, és e kettőre alapozva bízunk benne, hogy a nekik szánt utat fogják bejárni, és az jó irányba visz.

Egy gyerek csak akkor fejlődik érzelmileg egészségesen, ha pontosan kijelölt határok között tud mozogni, mert ez adja meg az érzelmi biztonságát. Tudni kell, hogy mit tartunk helyes viselkedésnek és mi az, amit már nem engedünk meg” – vallják erről a Papp-szülők. Akik arról is beszélnek, miért kapcsolják be ritkán a televíziót, és érik el, hogy minden gyermekük tudatában legyen egyediségének, a saját képességeinek, tehetségének, amit gyermekprogramok sokaságával már egész kicsi korban kibontakoztathatnak.

 

 

 

 

Részletek a december 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra

Miközben Magyarország egyes vidékein már akkor is rendőrért kiáltanak, ha valaki kendőt köt a fejére, a Nemzeti Színház olyan arab előadásokat is meghívott az éppen zajló MITEM-re, amely a megértést szolgálja napjaink legégetőbb kérdésében. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!

A társadalmi problémákat kivételes érzékenységgel ábrázoló filmjeiért vehette át a Kossuth-nagydíjat a 85 éves Sára Sándor rendező, operatőr. A nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia tagját közszolgálatiságról és Andy Vajna filmügyi tevékenységéről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

A választási vereség után szinte minden ellenzéki párt válságba került, az LMP-ben tettlegességbe torkollottak az indulatok. A múlt szombaton elkezdett ellenzéki demonstrációk gyászmunkának biztosan jók – de lesz-e belőlük kibontakozás? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.