Udvaros Dorottya Alföldiről és Vidnyánszkyról

/ 2012.11.29., csütörtök 11:15 /
Udvaros Dorottya Alföldiről és Vidnyánszkyról

Udvaros Dorottya két igazgatóváltást is megélt a Nemzeti Színházban. Az eddig a teátrumban eltöltött kétszer öt évről és az idei első, sokak által botrányosnak nevezett premierről kérdeztük a színésznőt.

Fotó: Sebestyén László

Tony Kushner Angyalok Amerikában című művéről sokan úgy fogalmaztak, ezzel a premierrel a Nemzeti Színház igazgatójaként Alföldi Róbert aláírta a halálos ítéletét, hiszen a darabban szó esik a homoszexualitásról, az AIDS-ről, a vallási fanatizmusról. Mikor Udvaros Dorottya először megnézte a filmet és elolvasta a darabot, azt gondolta: „Uramisten, tényleg muszáj ezt most nekünk? A Nemzetiben? A nagyszínpadon?" De mint fogalmazott: a rendező Andrei Şerban és a társulat megtalálta a humor, a fájdalom, a komolyság kiváló arányát, melynek köszönhetően nagy sikerrel játsszák az előadást.

A Kossuth-díjas színésznő két igazgató vezetése alatt is játszott a Nemzeti Színházban. A 2007-es váltásról, amikor Jordán Tamás távozott és Alföldi Róbert vette át a vezetést, így fogalmazott: „Ijedten és fájdalmasan érintett minket a váltás, noha Alföldi Róberttel már sokan dolgoztunk korábban, és nagyon tehetségesnek tartottuk."

A mostani igazgatói pályázat eredményével kapcsolatban elárulta: nem fél, de mindenkinek szemében kérdés van: mi lesz? Vidnyánszky Attila személyéről azt mondta: „Nem hiszem, hogy Vidnyánszky Attilától félni kellene, bár én még nem dolgoztam vele, és személyesen sem találkoztunk még. A kezdeti időszakból, Beregszászról jobban ismerem a munkáit. Ő is a világról akar beszélni, a jóról, a rosszról, de mégiscsak más módon."

Hogy marad-e vagy megy, hogy miért szeret a Nemzeti társulatában dolgozni, valamint hogy miért várt ilyen sokáig az első önálló estjével, arról a november 29-én megjelenő Heti Válaszban olvashat, melyet digitális formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolhat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.