Mészáros Lőrinc „katonai irányítás” alá helyezi a veszprémi kézicsapatot

/ 2018.05.09., szerda 14:25 /
Mészáros Lőrinc „katonai irányítás” alá helyezi a veszprémi kézicsapatot

Még közelebb kerül a leghíresebb hazai kézilabdacsapat Magyarország csúcsgazdagjához: mostantól Mészáros Lőrinc jobbkeze, Csík Zoltán a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója – értesült a Válasz.hu.

Mészáros Lőrinc már a nyilvánosságban is elismerte, hogy Csík Zoltán nem független piaci szereplő, hanem nagyon is függ – leginkább tőle. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori (Doszpot Péterrel vállvetve dolgozó) gyilkossági nyomozója jelenleg jogász és csődszakértő, akit a felcsúti dollármilliárdos „kabinetfőnökeként”, „gazdatisztjeként”, „intézőjeként”, „nagybevásárlóját” vagy „céges előkóstolójaként” emlegetnek a bennfentesek.

Legutóbb a 24.hu írt Csík Zoltánról, amikor a Mészáros-bizalmas váratlanul távozott az Echo Tv igazgatóságából. Csík akkor azt mondta a portálnak: nem eltávolították a tévétől, hanem új feladatot kapott. „A célfeladatot ellátó emberek oda mennek, ahová küldik őket. Olyan szolgálatteljesítők, mint a katonák. Ahol feladat van, oda küldenek”.

Nos, a veszprémi kézilabdacsapatot menedzselő Veszprém Handball Team Zrt. április 16-i rendkívüli közgyűlésén kiderült, mi az új feladat: a részvénytársaság felügyelőbizottságát erősítő Csík Zoltán átült a vezérigazgatói székbe, az eddigi főnök, Sevinger Zsolt pedig cégvezetőként dolgozhat az új „katonai irányító” keze alá. Mindezt a cégbíróságon frissen iktatott dokumentumokból olvasta ki a Válasz.hu.

A Veszprém Handball Team Zrt. persze eddig sem állt fényévekre Mészáros Lőrinctől: a cég 52 százalékban a felcsúti üzletemberrel szimbiózisban működő (de papíron tőle független) Duna Aszfalt Kft., kisebb részben a Veszprémi Építő Sportegyesület tulajdona. A csapat kiemelt szponzorainak listáján jó ideje szerepel a Mészáros és Mészáros Kft. neve, illetve, mint írtuk, Csík Zoltán felügyelőbizottsági tagként szerzett már némi jártasságot a kézilabdamenedzsment-tudományban.

Egy ideje lehet tudni, hogy valami készül a Veszprém Handball Teamnél, ugyanis a tulajdonosok márciusban szokatlanul erős közleményben figyelmeztették a csapatot: „A Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatának szurkolói, a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. és tulajdonosai, Veszprém város, valamint a csapat többi támogatója minden erkölcsi és anyagi támogatást megad ahhoz, hogy a csapat a klub hagyományainak és a közösen kitűzött céloknak megfelelően, a legmagasabb követelményeket elérő színvonalon játszon a hazai és nemzetközi versenysorozatokban. Éppen ezért a Veszprémi Építők Sport Egyesület és a Veszprém Handball Team Zrt. elfogadhatatlannak tartja a Telekom Veszprém csapatának ebben az idényben több meccsen elért eredményeit, de főként az azokon nyújtott teljesítményét és a tanúsított hozzáállását. Mindez méltatlan volt a több mint negyven éves Klub hagyományaihoz, megsértve mindazokat, akik hozzájárultak illetve jelenleg is hozzájárulnak ahhoz, hogy ez az egyesület a története során folyamatosan építkezve egyre nagyobb sikereket érjen el, ezáltal neve Európa szerte ismertté és elismertté váljon. A fentiekben említett szempontokat mérlegelve, a Klub és a Zrt. mai döntése értelmében a Magyar Bajnokság befejezéséig felfüggesztette a Telekom Veszprém első csapatának, valamint edzői stábjának a minimál béren felüli fizetések folyósítását. A Klub és a Zrt. a csapatnak a soron következő mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján dönt ez ügyben véglegesen.”

A szigorú közlemény óta zsinórban tizedik alkalommal lett Magyar Kupa-győztes a Telekom Veszprém, múlt vasárnap győzelemmel zárta az NB I. alapszakaszát, most szombaton pedig a kézilabdaliga döntőjében bizonyíthat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.