heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

http://heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

Metróbaleset: mindenki a bizonyítványát magyarázza

/ 2016.12.06., kedd 19:40 /

Kezeit mosó BKV, gőzerővel nyomozó rendőrség, logikus kérdést felvető főpolgármester. Mindez a hétfői metróbaleset másnapján. Összeszedtük a legfrissebb fejleményeket, de ne csodálkozzanak, ha ellentmondásokat látnak!

Nem az Alstom-szerelvények műszaki berendezése okozta a hétfői metróbalesetet. Legalábbis a BKV keddi közleménye szerint. Az eset után ugyanis többen arra gyanakodtak, hogy a hétvégi szeles és fagyos időjárás miatt a sínekre került falevelek okozta nyálkás réteg miatt csúszott meg a metró a 2-es vonal nyílt szakaszán, a Pillangó utcánál, ez pedig azért fordulhatott elő, mert a kocsik üzembe helyezésével párhuzamosan kialakított biztonsági rendszer nem kalkulál ezzel az eshetőséggel. A társaság ezzel szemben azt írta: a szerelvények csúszásvédelme az elvárt műszaki paramétereknek megfelelően működik, és félrevezető azt állítani, hogy az Örs vezér terénél figyelmen kívül hagyták a megcsúszási lehetőségeket. A síneket meg egyébként rendesen takarították, bizonyíték erre az is, hogy vasárnap semmi gond nem volt. A BKV magyarázata tehát emberi mulasztásra utal.

Elvileg minden rendben van velük

Elvileg minden rendben van velük

A több politikai párt és a Metróért Egyesület által is megszólított főpolgármester először hétfő este az Origónak nyilatkozott, „szerény és főként labilis” magyarázatnak tartva a BKV beszámolóját arról, hogy az Örs vezér tere felől érkező szerelvény a sínekre fagyott falevelek miatt csúszott neki a másiknak. Kedden pedig már a Klubrádióban próbálta hűteni a kedélyeket, mondván, találgatások helyett meg kell várni a vizsgálatok végét. A Városháza felelősségét firtató ellenzékieknek azt üzente: az Alstom-szerelvényeket akkor kellett volna kritizálni, amikor 2005-2006-ban megrendelték őket és leszerződtek rájuk. Számára egyébként az a legkülönösebb a balesetben, hogy az állomáson bent lévő szerelvényt egy másik egyszerűen utolérheti.

A felderítésbe közben a rendőrség is beszállt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt. A feladatot elég komolyan vették, mert a VS.hu értesülései szerint kedden hajnalban házkutatást tartottak a 2-es metró járműtelephelyén, több BKV-vezetőt kihallgattak, majd a forgalomirányítók összes hétfői adatát lefoglalták és elvitték, emiatt a társaság le is állította a belső vizsgálatot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.