valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

http://valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

Mi a baja a PestiSrácoknak a hazatelepülő magyarokkal?

/ 2018.06.11., hétfő 15:30 /

Szegeden már érzékenyítik az óvónőket a migránsgyerekekre – csapott le a migránssimogató szegediekre a PestiSrácok.

Egy pillanatra álljunk meg az érzékenyítésnél, ami az egyik legnépszerűbb harci szó manapság pró és kontra, ha a bevándorlás a téma. Amúgy valami olyasmit akarna jelenteni, hogy felkészítés egy más kultúrából érkező személlyel való foglalkozásra. Például amikor sok-sok évvel ezelőtt a hazánkba látogató amerikai néptánccsoportot egy falusi fellépés után ünnepi körömpörkölttel kínálták meg, ráadásul elárulva, hogy miből készült, az igazán jó móka volt – nekünk. De, mondjuk, egy, a mélyszegénységet csak hírből ismerő pedagógust is meg tud lepni a találkozás olyan gyerekekkel, akik az általános iskolában hallanak először hétköznapinak hitt dolgokról. Viszont, mint minden korszerű akárminek, az érzékenyítésnek is akadnak vadhajtásai szép számmal, hiszen túl liberálisan ezt is túl lehet tolni, és túl is tolják.

Szóval a PestiSrácok keményen beleállt az ügybe, mint írják:

„Az önkormányat Humán Közszolgáltatási Irodája által a város óvodáit irányító igazgatóságnak küldött levél arról szól, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Soros-féle Menedék Egyesület közreműködésével tart érzékenyítő tréninget helyi óvónők számára. A Migráns gyerekek az óvodában – Interkulturális kompetenciafejlesztés megnevezés már önmagában árulkodó, és egyértelműen arra utal, hogy bevándorló gyerekek befogadására, elhelyezésére készülhet az önkormányzat. A polgármesteri hivatal irodavezetője által »jógyakorlatnak« (lásd: a liberális »civil« mozgalmárok »jóemberkedése«) nevezett, június 11-12. és szeptember 20-21. között tartandó tréning ráadásul a levél tanúsága szerint egy projekt következő fontos eleme.”

Csak hát az van, hogy ezek a migránsgyerekek a Duna-völgye migránsgyerekei. A program ugyanis a Duna-völgy országai közötti vándorlást vizsgálja, amiben a vezető magyar partner a Központi Statisztikai Hivatal. A projektnek része a fiatalok szokásainak vizsgálata mellett az is, hogy a helyi intézményrendszer felkészültebbé váljon akár a Romániából, Szerbiából érkező, vagy akár a Németországból, Ausztriából hazatelepülő családok befogadására.

Az akár teljesen vagy részben magyar nyelvű, de más nyelvi környezetből, kultúrából érkező gyerekekkel való foglalkozás a be- vagy visszailleszkedés szempontjából fontos eleme a fiatal családok életének, ezért fontos, hogy ezzel a különösen érzékeny csoporttal megfelelő módon foglalkozzanak Szeged város intézményeiben.

A város teljes reakciója itt olvasható.

És még egy kis érzékenyítés a végére:

a projektet a szegedi közgyűlés 29-ből 28 igen szavazattal, a fideszes képviselők egyöntetű támogatásával szavazta meg.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.