Miért fizetnél azért, hogy megöld magad? (Missziós terület, 2. rész)

/ 2015.02.23., hétfő 19:56 /
Miért fizetnél azért, hogy megöld magad? (Missziós terület, 2. rész)

„Azért tesszük, hogy egyenes derekú, emelt fejű nemzedék nőjön föl” – foglalja össze közösségszervező munkájának értelmét Zöldy Pál, a Keszthelyi Farkas Edit Szakiskola hittantanára. Cigány és nem cigány gyerekek együtt, megható pillanatok között. Missziós terület, 2. rész.

 

Missziós terület című dokumentumfilm-sorozatunk első részét itt találja

A Sümeg vára alatti Capári Lovasiskola fontos csapatépítő hétvégék színhelye. Ide járnak időről időre a Farkas Edit diákjai hittantanáruk vezetésével, hogy szabadidős programokon (lovaglás és mindenféle istállós munkák, íjászat, kelevézhajítás stb.) és csoportos foglalkozásokon vegyenek részt. A gyerekeknek Sümeg jóval több kikapcsolódásnál: ezeknek a napoknak célokhoz rendelt, itt-ott szertartásos programja van. Többüknek ez az egyetlen alkalom, hogy megosszák, kibeszéljék egyéni vagy családi problémáikat. „Nem veszed észre? Saját magad ölöd meg, és még fizetsz is érte” – mondja az egyik kislány a droghoz fűződő viszonyáról.

Minden diákcsoport egy állat jelét viseli magán, közös titkuk egy ehhez az állathoz kapcsolódó ősi történet. Stábunk egy teljes hétvégét töltött Sümegen, kérve a közösséget, hogy fogadja be, mutassa meg magát nekünk erre a rövid időre. Ők a szarvasok.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.